EFIKASNOST BROKOLIJA U PREVENCIJI KISELINE I KARCINOMA ŽELUCA: KLJUČNA KOLIČINA OD 70 GRAMA

Kako piše portal Lepa & Srećna, Helicobacter pylori je mikroorganizam koji vrlo rado napada tkivo želuca, što dovodi do niza problema poput pojačanog stvaranja želučane kiseline, gastritisa i stvaranja čira. Nadalje, osobe zaražene bakterijom H. pylori suočavaju se s povećanim rizikom od razvoja raka želuca, s četverostrukim povećanjem vjerojatnosti razvoja ovog malignog stanja.

Iako antibiotsko liječenje obično traje dva tjedna, a terapija ulkusa može trajati i dulje od dva mjeseca, važno je naglasiti da se pacijenti moraju strogo pridržavati uputa liječnika i nastaviti s terapijom, čak i ako se simptomi brzo povuku.

Uključivanje brokule u prehranu dodatni je korak predostrožnosti koji pojedinci mogu poduzeti. Istraživanje objavljeno na portalu Stil pokazalo je da se dnevnom konzumacijom 70 grama brokule može učinkovito smanjiti prisutnost Helicobacter pylori za 40 posto. Za postizanje optimalnih rezultata savjetuje se pridržavanje ovog režima prehrane minimalno dva mjeseca.

Hranjivo bogata brokula dokazano se učinkovito bori protiv ovog štetnog mikroba, nudeći prirodnu pomoć u očuvanju zdravlja želuca i smanjujući vjerojatnost teških bolesti, poput raka.