OBUKLA JE MOKRE ČARAPE I LEGLA U KREVET: Evo šta joj se ujutro desilo, OVO JE SJAJNO – SVI ŽELE PROBATI

Za one kojima je dobrobit na prvom mjestu, ali ne žele žrtvovati radosti života, donosimo ohrabrujuću vijest: postoji znanstveno potkrijepljeno rješenje! Najbriljantniji intelekti u našem društvu otkrili su nekonvencionalne, ali ugodne prakse koje mogu pridonijeti fizičkom i emocionalnom zdravlju. Zapravo, ove navike mogu čak i produžiti životni vijek!

Bright Side nudi vrijedne uvide u otprilike 10 zadivljujućih metoda kojima možete poboljšati svoj život. Slobodno ih isprobajte ako vas zainteresiraju:

Optimalan period za spavanje je između 22:00 sata. i 6:00 ujutro

Kineska medicinska zajednica razvila je sveobuhvatan sustav koji ocrtava specifične organe koji se obnavljaju u različito vrijeme i daje uvid u dobrobiti spavanja od 22:00 sata. do 6:00 ujutro za one koji traže dulji životni vijek.

U noćnim satima, točnije od 21:00 sat. do 23:00 sata, imunološki sustav se uključuje u borbu protiv virusa i eliminira štetne toksine iz tijela. Nakon toga, od 23:00 h. do 1:00 ujutro, jetra se aktivno podvrgava procesu pomlađivanja. U ranim jutarnjim satima, između 3:00 i 5:00 ujutro, pluća se temeljito čiste, zbog čega se u tom razdoblju može javiti blagi kašalj. Konačno, kako se približava jutro, od 5:00 do 7:00 ujutro, crijeva prolaze kroz proces čišćenja.

Zanemarite stavove šire javnosti.

Prema istraživačima u Sjedinjenim Državama, zanemarivanje javnog mnijenja može produžiti nečiji životni vijek. Čin razmatranja reakcija onih u našoj blizini često dovodi do povećane suzdržanosti, smanjene spontanosti i povećane tjeskobe.

Zamršenost ovih nijansi u konačnici dovodi do smanjenja opće sreće ljudi. Opsežna znanstvena istraživanja nedvosmisleno su pokazala da osobe koje su nesretne obično imaju kraći životni vijek.

Bavite se praksom izlaganja svog tijela sunčevim zrakama u terapeutske svrhe.

Vitamin D, dobiven iz sunčeve svjetlosti, ne samo da pomaže u borbi protiv depresije, čestog uzroka raznih bolesti, već također smanjuje šanse za razvoj dijabetesa.

Tijekom opsežnog istraživanja provedenog 2016. godine biokemičari su došli do značajnog otkrića: osobe koje su se dnevno izlagale suncu više od sat vremena imale su 67% manji rizik od razvoja bilo kojeg oblika raka u usporedbi s onima koji su se suncu izlagali ograničeno.

Smanjite učestalost četkanja zuba.

Za one pojedince koji uživaju u čestom tuširanju, moglo bi biti korisno ponovno razmotriti ovu praksu. Opsežna istraživanja koja su proveli medicinski stručnjaci na klinici Cranley u Londonu uvjerljivo su pokazala da kombinacija neprikladnog sapuna i vruće vode ima negativan učinak iscrpljivanja prirodnog zaštitnog sloja ulja naše kože. S vremenom ovaj sloj postaje suh i gubi sposobnost učinkovite zaštite tijela. Stoga je preporučljivo smanjiti učestalost tuširanja i pristupiti im s većim oprezom.

Slične savjete daju i stomatolozi: pretjerano pranje zuba i korištenje tekućine za ispiranje usta mogu oštetiti caklinu. To je osobito slučaj kada perete zube neposredno nakon jela, budući da određeni proizvodi mogu oslabiti caklinu, čineći zube osjetljivijima na oštećenje.

Povećajte konzumaciju rajčice.

Nakon opsežnog 11-godišnjeg istraživanja koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Tufts u Bostonu, otkriveno je da uvrštavanje rajčice u prehranu može smanjiti vjerojatnost kardiovaskularnih bolesti za 26%. Ovo revolucionarno istraživanje uključivalo je analizu zdravstvenog stanja i prehrambenih navika 5000 sudionika.

Mnoštvo dobrobiti proizašlih iz dodavanja kriške rajčice vašem jutarnjem sendviču može se pripisati likopenu, antioksidansu koji je u izobilju prisutan u rajčicama i odgovoran je za njihovu živopisnu crvenu nijansu. Stručnjaci tvrde da je likopen ključni element zaslužan za te prednosti.

Uklonite potrebu za budilicom.

Ako proizvodi glasnu buku, to je osobito istinito. Osim toga, uklonite kotao opremljen zviždaljkom, mjeračem vremena, alarmom i svim drugim zvučnicima.

Prema japanskim znanstvenicima, pojedinci, osobito oni s povišenim krvnim tlakom, suočeni su s povećanom vjerojatnošću da će doživjeti srčani udar kao posljedicu iznenadnih, glasnih zvukova. Osim toga, ti drhtavi zvukovi negativno utječu na funkcioniranje njihovog živčanog sustava.

Uključite u prehranu korice kruha.

Hrskavi kruh toplo preporučuju njemački biokemičari s Instituta za ljudsku prehranu i znanost o hrani u Kielu. Proces pečenja kruha proizvodi antioksidanse u kori koji imaju sposobnost inhibirati rast raka debelog crijeva i detoksicirati tijelo.

Tijekom našeg istraživanja karakteristika kruha, naš voditelj istraživanja Thomas Hoffman iznio je intrigantno opažanje. Otkrio je da kora štruce sadrži nevjerojatnih osam puta više antioksidansa u usporedbi s ostatkom kruha. Kao rezultat toga, vidljivo je da korica kruha nudi veće obilje zdravstvenih prednosti u usporedbi s mrvicama.

Izbjegavajte kontakt s cigaretama.

Opće je poznato da udisanje dima cigarete predstavlja prijetnju našem blagostanju. Unatoč tome, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti tvrde da se opasnosti protežu izvan puke blizine zapaljene cigarete; čak i fizički kontakt s njim može biti štetan. Postavlja se pitanje koji je razlog tome?

Uzgoj duhana uključuje apsorpciju radioaktivnih tvari, poput polonija-210, olova-210 i radija, od strane izbojaka koji rastu. Čak i nakon što se listovi osuše, ovi elementi ostaju unutar biljke i posljedično nalaze svoj put do cigareta. Iako su količine male, još uvijek imaju potencijal doći u kontakt s ljudskim tijelom.

Pokrenimo se i igrajmo u ritmu!

Prema francuskim znanstvenicima, najučinkovitija metoda za produljenje životnog vijeka je stjecanje plesne vještine. Njihovo istraživanje pokazalo je da plesanje salse posebno nudi brojne prednosti za dugovječnost. Ne samo da potiče jake kosti, već također poboljšava funkciju pluća, poboljšava krvni sustav i pomaže u upravljanju astmom. Međutim, bilo koji drugi oblik energičnog i ugodnog plesa može dati slične rezultate. Ključ je u stalnom kretanju i pozitivnom načinu razmišljanja.

Tijekom noći nije preporučljivo nositi vlažne čarape.

Doista, možda zvuči iznenađujuće, ali zapravo postoji nekoliko prednosti nošenja mokrih čarapa. Kada se stopala počnu hladiti, krvne žile se skupljaju, što rezultira transportom esencijalnih hranjivih tvari do tjelesnih tkiva i organa. Ove su hranjive tvari ključne za poticanje cirkulacije i borbu protiv raznih infekcija. Osim toga, kako se stopala počinju zagrijavati, krvne žile se šire, olakšavajući otpuštanje toksina iz tkiva u krvotok i njihovu konačnu eliminaciju iz tijela.