Nekada najlepši pevač iz Jugoslavije! POGLEDAJTE ŠTA JE OD NJEGA SADA OSTALO! Danas ga svi izbegavaju, mnogo ga boli to

Njegovo ime je Vlado Kalember a on je poznati hrvatski pjevač a svoj muzicki put je prvo kreno kao clan kao cijenjene i poznate grupe Srebrena krila. Vlado je sa Srebrnim krilima postigao jako velike uspjehe i on je uspio i van bivse Jugoslavije.

Naime u Bugarskoj su ga iz milja zvali “Beatlesi” Njeogovo obrazovanje je ostalo jedno vrijeme neizvjesno i on se tada posvetio svojim strastima a to je bilo slikarstvo ali i muzika ali je odlucio i poslije da nastavi formalno obrazovanje.

Vladu Kalembera svi znaju kao legendu jugoslavonske muzike te je pomno bio pracen od strane svojih obozavatelja. Smatran je jednim od najvećim zavodnikom sa nase muzicke scene. On je uvijek bio zagonetan i povucen ali ono sto je iz njega plijenilo jeste popularnost koju je imao i sarm.

On je na sceni pokazivao svoje vokalne sposobnosti, majstorske vjestine koje je imao sviranjem gitare te stvaranjem melodija. Dok se prisjecao svog puta on se sjeca i trenutaka kada su ga pozvali da se slika sa Zeljkom Bebekom. Iako je imao veliki talenat za muziku opet je razmisljao o tome da se krene baviti karijerom ljekara ili pak inzinjera. To razmislajnje kaze pripisao bi Bebeku.

Iako je u kljucnom trenutku karijere nasao na jednoj strani raskrizja, pojavio se i Bebekov projekat pa je to zaokupiralo njegovo zanimanje. Gledajuci unatrag on je vidio nedostatak uspjeha u karijeri pa je htio da promijeni glazbeni poziv.

Vlado je za kratko vrijeme stekao reputaciju romanticara  isao je toliko daleko da je svojoj bivsoj zeni planirao romanticne izlete i nakon njihovog rastanka. Psim toga on je poznat po tome da je bio i jako dobar otac i posvetio je dovoljno vremena svom sinu te pokazao mu sta je to briga.