SPAVALA JE S LUKOM U ČARAPAMA SAMO JEDNU NOĆ, A REZULTAT JE NEVJEROVATAN

Stanje naših stopala i ruku može poslužiti kao odraz našeg cjelokupnog zdravlja. Čest je slučaj da se sve naznake zdravstvenih problema prvo očituju u tim područjima. Prijedlog stavljanja kriške luka na stopalo, zatim obuvanja čarapa i spavanja na taj način brzo je postao popularan internetom i proširio se poput šumskog požara.

Opće je poznato da luk ima brojne zdravstvene dobrobiti, a zanimljivo je da se te dobrobiti mogu postići i bez konzumiranja povrća. Iznenađujuće, luk ima sposobnost eliminirati i spriječiti neugodan miris stopala, kao i pročistiti krvotok. Stavljanje kriške luka na stopalo čak može pomoći u ublažavanju simptoma povezanih s prehladom, gripom i groznicom.

Prema riječima blogerice Jennifer Thompson, koja je osobno testirala utjecaj luka na svoje tijelo nanoseći ga na stopala, isprobavanje ove metode ne predstavlja nikakav rizik i rezultiralo je ublažavanjem 90 posto njezinih simptoma alergije preko noći.

Prema njezinim riječima, doista je nevjerojatno da su joj kašalj i kihanje, koji su je jako ometali disanje, potpuno nestali nakon samo jedne noći sa svodovima na stopalima. Iako je isprva planirala nastaviti s ovom praksom, kasnije je svojim pratiteljima na blogu otkrila da ju je ponovila samo još jednom. Unatoč tome, tvrdi da joj se simptomi alergije nisu ponovno pojavili. Luk sadrži obilje spojeva koji sadrže sumpor koji pomažu u eliminaciji toksina i teških metala, osobito iz jetre.