Začin koji izbacuje loš holesterol iz arterija: Otčepljuje krvne sudove, sprečava infarkt i šlog!

Bosiljak, cijenjen kao vrhunska biljka, ima ogromnu vrijednost kao snažan antioksidans i učinkovit organski antibiotik. Ova drevna i univerzalno cijenjena biljka obiluje ljekovitim fitonutrijentima. Uzgajana posebno zbog svojih ljekovitih listova i sjemenki, ova višegodišnja aromatična biljka može se pohvaliti brojnim terapeutskim prednostima.

Optimalno okruženje za ovu biljku je toplo i tropsko. Bosiljak, vrsta biljke, nevjerojatno je raznolik s preko 60 priznatih varijacija. Ove se varijacije mogu klasificirati u tri osnovne skupine: slatki bosiljak, ljubičasti bosiljak i bosiljak.

Održavanje bosiljka je povjetarac, bilo da se uzgaja vani ili unutra. Za poticanje bujnog rasta i nicanja svježih grana, preporučljivo je redovito podrezivati ​​cvjetne pupoljke. Preporuča se napraviti rezove ispod lišća na izduženim, tankim stabljikama.

Ne samo da svježi bosiljak ima ugodan, zemljani miris, već se može pohvaliti i značajnom nutritivnom vrijednošću. Ova biljka služi kao vrijedan izvor vitamina K, ključnog nutrijenta za zgrušavanje krvi. Iznenađujuće, samo dvije žlice bosiljka osiguravaju nevjerojatnih 29% preporučenog dnevnog unosa ovog esencijalnog vitamina.

Osim svojih aromatičnih svojstava, bosiljak je bogat izvor vitamina A i beta-karotena, koji su snažni antioksidansi koji štite stanične membrane raznih organa, uključujući krvne žile, od štetnih učinaka slobodnih radikala. Ovo zaštitno djelovanje pomaže u sprječavanju oksidacije kolesterola u krvotoku, posljedično smanjujući šanse za razvoj ateroskleroze, kao i smanjenje rizika od srčanog i moždanog udara.

Osim obilja željeza, kalcija, magnezija, vitamina C i kalija, biljka sadrži i razne druge vitamine i minerale. Nadalje, posjeduje antibakterijska svojstva i flavonoide koji čuvaju DNK.

Bosiljak je poznat po svojim ljekovitim svojstvima koja obuhvaćaju niz blagotvornih učinaka.

Sa svojim snažnim antioksidativnim svojstvima, ova tvar služi kao prirodni antibiotik. U kombinaciji s češnjakom, čini nevjerojatnu kombinaciju, što rezultira jednim od najmoćnijih prirodnih antibiotika.
Proces pročišćavanja krvnih žila uključuje učinkovito uklanjanje LDL kolesterola, što rezultira čistim i zdravim arterijama.

Štoviše, bosiljak se koristi za prevenciju i liječenje raznih zdravstvenih problema kao što su glavobolja, proljev, zatvor, kašalj, paraziti, bradavice, bolesti bubrega i brojne druge bolesti.