Loša internetska veza: Nikada nemojte postavljati svoj Wi-Fi usmjerivač u ova područja vašeg doma

Hal Ponton, glavni arhitekt Voneus Broadbanda, otkriva tri najnepovoljnije lokacije na kojima ljudi koriste uslugu.

Prema njegovim riječima, skrivanje rutera iza TV-a jedno je od najčešćih mjesta slabog Wi-Fi signala, pa se savjetuje da ondje ne postavljate ruter.

Postavljanje na policu s knjigama uobičajena je pogreška koja ometa prijenos signala.

Drugi problem nastaje kada se ruter postavi u rijetko korištenu pomoćnu prostoriju koja se nalazi na udaljenom kraju kuće.

Iako je očito da će Wi-Fi signal funkcionirati bez obzira na to, ključ leži u tome da mu se omogući optimalna veza za pokretanje njegovog rada. Ideja je stvoriti okruženje koje omogućuje signalu da “diše”. To se može postići postavljanjem Wi-Fi uređaja na prozorsku dasku, stol ili u neposrednoj blizini korisnika, po mogućnosti u području u kojem se obično koristi. Namjera arhitekta bila je osigurati najpovoljnije uvjete rada i minimizirati moguće smetnje.

Na vašu Wi-Fi vezu mogu utjecati različiti predmeti i materijali koji se nalaze u vašem domu.

Jedan čimbenik koji treba uzeti u obzir je prisutnost srebrne izolacije na zidovima, jer može ometati signal usmjerivača. Slično tome, prisutnost metalnih greda u kuhinjskom produžetku također može imati negativan utjecaj. Prema The Sunu, ako naiđete na ovaj problem u svom domu, preporučljivo je premjestiti ruter u drugo područje.