LJETI SE VODA GOMILA U NOGAMA I STOMAKU: Uz pomoć ovog minerala izduvaćete se kao balon

Prisutnost prekomjernog nakupljanja vode u tijelu može se signalizirati simptomima poput oticanja zglobova, debljanja i ekstremnog umora.

Osjećate li nagli porast tjelesne mase? Osjećate li se umorno i osjećate nadutost u trbuhu? Pojavljuju li se vaši zglobovi i prsti upale unatoč tome što niste promijenili svoju prehranu ili rutinu vježbanja?

Zadržavanje vode u tijelu može se pripisati ubrzanom ritmu suvremenog života te neuravnoteženoj i štetnoj prehrani. Očigledni znakovi ovog problema uključuju otečene zglobove, povećanu tjelesnu težinu i stalnu iscrpljenost.

Kada razmatrate metode za uklanjanje nakupljanja vode u stopalima, ključno je priznati utjecaj konzumiranja bogate, ukusne, masne i dehidrirajuće hrane na vaše opće blagostanje. Ove prehrambene preferencije mogu pridonijeti nizu zdravstvenih problema koji se manifestiraju u različitim dijelovima tijela. Primjer takvog problema je prekomjerno zadržavanje vode u donjim ekstremitetima, što može biti pogoršano sjedilačkim načinom života. Pronalaženje učinkovitih lijekova za ispuštanje vode iz stopala široko je zajednička briga, a postoji više strategija za rješavanje ovog pitanja.

Kako biste ublažili zadržavanje vode u nogama, u svoju svakodnevnu rutinu možete uključiti razne čajeve. Zeleni čaj, čaj od peršina i čaj od maslačka učinkovite su opcije. Sudjelovanje u trideset minuta tjelesne aktivnosti svaki dan također je vrlo korisno. Nadalje, dobro uravnotežena prehrana ključna je za eliminaciju viška vode, što zahtijeva smanjenje nezdravih masnoća koje se nalaze u teško prerađenoj hrani.

Može li se voda izbaciti iz želuca? Apsolutno, postoji prirodna tehnika za oslobađanje želuca od vode. Optimalna strategija podrazumijeva konzumaciju određenih vrsta čajeva, pridržavanje zaokružene prehrane i sudjelovanje u tjelesnim vježbama. Ove metode su se pokazale vrlo uspješnim u uklanjanju viška vode iz želuca.

Kako biste učinkovito smanjili višak vode u želucu, preporučljivo je baviti se redovitom tjelesnom aktivnošću, izbjegavati prerađenu hranu, u prehranu uvrstiti namirnice bogate kalijem i magnezijem, ograničiti unos ugljikohidrata i održavati dovoljan unos tekućine.

Održavanje optimalne ravnoteže tekućine u tijelu uvelike se oslanja na prisutnost magnezija, esencijalnog elektrolita. Kako bismo zajamčili dovoljnu konzumaciju ovog vitalnog minerala, možemo se osloniti na opcije bogate hranjivim tvarima kao što su lisnato povrće, avokado, bademi i mahunarke.

Kako biste uspješno smanjili razinu natrija i povećali razinu kalija, najbolja je strategija napraviti izmjene u prehrani. Birajte voće i povrće bogato kalijem poput kelja, špinata, zelene salate, kupusa, peršina, kao i voće poput banana, marelica, šljiva i naranči.

Osim toga, preporuča se smanjiti količinu soli koja se koristi pri kuhanju jela, jer pretjerano slana hrana ima tendenciju dovesti do zadržavanja vode u tijelu. Kako bi se to spriječilo, konzumacija prirodnih diuretika, poput kave, može pomoći u uklanjanju viška vode iz tijela.

Kako biste obogatili dnevnu rutinu, predlažemo da uz navedene namirnice unesete sljedeće prirodne čajeve: čaj od maslačka, čaj od rastaviča, te crni i zeleni čaj.