KUCAJTE JE DO SUTRA, OVE TRIKOVE VAM NEĆE REĆI NA PIJACI! Znate li pravilno da izaberete SLATKU lubenicu – evo kako!

Odabir savršene lubenice može se postići pomoću različitih tehnika. Međutim, ova posebna metoda je poznata po svojoj dosljednoj učinkovitosti.

Kada se tijekom ljeta suočite s obiljem lubenica, može biti pravi izazov odrediti koja je najslađa. Međutim, ne bojte se! Postoji nekoliko jednostavnih tehnika koje mogu pojednostaviti vaše iskustvo kupnje.

Obratite pažnju na često zanemaren aspekt lubenice. Zanemarite lubenice meke vanjštine i umjesto toga odaberite one čvrste teksture, s posebnim naglaskom na nijansu oko stabljike.

Točka pričvršćenja lubenice za lišće tijekom rasta može pružiti dragocjene uvide u njezinu zrelost i jestivost. Blago žuta boja na ovom području ukazuje na optimalnu zrelost, osiguravajući izvrstan okus lubenice. Međutim, ako je točka pričvršćivanja zelena, to znači da lubenica još nije potpuno zrela i da će okus više nalikovati krastavcu nego željenom okusu lubenice. S druge strane, pretjerano žuta točka pričvršćenja može ukazivati ​​na prezrelost, što sugerira da je najbolje izbjegavati konzumiranje takve lubenice.

Stoga je preporučljivo odabrati lubenicu sa stabljikom koja je vrlo slična nijansi maslaca.

Nadalje, nudimo pregršt dodatnih tehnika za pomoć u odabiru najukusnije lubenice.

Osiguravanje točnosti je apsolutna potreba.

Prilikom odabira lubenice, savjetuje se da se klonite onih koje izgledaju izobličene, udubljene ili na neki drugi način nepravilne. Odlučite se za lubenicu koja nema znakova mekoće ili oštećenja.

Provjerite težinu.

Kad je riječ o lubenicama, težina je ključni čimbenik u određivanju njezine zrelosti i okusa. Zrela lubenica bit će znatno teža od nezrele, što ukazuje na visok sadržaj vode i izvrstan okus. Kako biste bili sigurni da ćete odabrati najbolju lubenicu, preporuča se usporediti nekoliko lubenica iste veličine i odlučiti se za onu koja ima najveću težinu.

Lagano ga tapnite.

Ovaj je trik vrlo cijenjen među ljubiteljima lubenica. Lupkanjem po kori i pažljivim slušanjem zvuka koji nastaje može se odrediti zrelost lubenice. Rezonantan i šuplji zvuk ukazuje da je lubenica savršeno zrela i spremna za uživanje.