KANDIDA UNIŠTAVA ORGANIZAM I IMUNITET: Napravite ovaj napitak I ZAUVIJEK JE SE RIJEŠITE (RECEPT)

Prevalencija Candide albicans, gljivične infekcije, najveća je u usnoj šupljini, probavnom sustavu, vaginalnom području, a može zahvatiti i kožu i druge sluznice. Općenito, ove infekcije predstavljaju minimalan rizik kada imunološki sustav funkcionira optimalno.

Međutim, što se događa kada imunološki sustav ne funkcionira najbolje?

Kada kandida, prirodna gljivica koja pomaže u apsorpciji hranjivih tvari i probavi, postane preobilna, može uzrokovati razne probleme. Jedan takav problem je oralna kandidijaza koju karakteriziraju uobičajeni simptomi. Međutim, ako se kandida prekomjerno razmnoži unutar probavnog sustava, ima potencijal ući u krvotok i dovesti do otpuštanja toksina, što u konačnici dovodi do sindroma curenja crijeva.

Kada je pH ravnoteža tijela poremećena, to može dovesti do nekontroliranog razmnožavanja Candide, što rezultira raznim zdravstvenim problemima. Za borbu protiv ove uporne infekcije ključno je održavati zdravu ravnotežu korisnih bakterija i jak imunološki sustav. Sindrom prekomjernog rasta kandide odnosi se na pretjerani rast ove gljivice, što se može manifestirati kao kronično zdravstveno stanje.

Pojedinci koji se prije nisu susreli s ozbiljnim gljivičnim infekcijama mogu razviti svježu osjetljivost ili alergiju na niz namirnica, uključujući mliječne proizvode, jaja, kukuruz ili gluten. Proliferaciju gljivica može potaknuti prehrana bogata šećerom, rafiniranim ugljikohidratima i alkoholom. Osim toga, brojni drugi elementi mogu pridonijeti razvoju ove bolesti.

Dok antibiotici igraju ključnu ulogu u upravljanju bakterijskim infekcijama, važno je napomenuti da oni također mogu poremetiti osjetljivu ravnotežu korisnih bakterija koje obično reguliraju kandidu. Dugotrajna i pretjerana uporaba antibiotika može stvoriti okruženje koje potiče proliferaciju kandide.

Iako same kontracepcijske pilule nisu jedini uzrok kandide, u kombinaciji s velikom konzumacijom rafiniranog šećera i dugotrajnom upotrebom antibiotika mogu povećati vjerojatnost razvoja gljivičnih infekcija.

Primjena oralnih kortikosteroida u inhalatorima za liječenje astme povećava osjetljivost na oralnu kandidijazu. Kako bi se smanjio ovaj rizik, ključno je pridržavati se propisanih smjernica za ispiranje usta nakon uporabe inhalatora.

Osobe s dijagnosticiranim dijabetesom, bilo da se radi o tipu 1 ili tipu 2, imaju povišenu razinu šećera u usnoj šupljini i drugim sluznicama, što predstavlja idealno okruženje za razmnožavanje kandide.

Pojedinci s oslabljenim imunološkim sustavom, poput novorođenčadi, starijih osoba i onih s upalnim stanjima ili autoimunim bolestima, osjetljiviji su na infekcije kandidom.

Uobičajeni simptomi prekomjernog rasta kandide mogu uključivati ​​uporni umor, promjenjivo raspoloženje, ponavljajuće infekcije u vaginalnom i urinarnom traktu, oralnu kandidijazu, sinusitis, probavne probleme, mentalnu zamućenost, gljivične infekcije kože i noktiju, kao i hormonske poremećaje.

Koji je najbolji pristup u liječenju kandide?

Uklanjanje kandide iz tijela može se postići različitim pristupima, kao što je dijeta bazirana na tekućini ili konzumiranje hrane koja doprinosi općem blagostanju.

Da biste započeli proces čišćenja, prvi korak uključuje pristup na bazi tekućine koji traje 1-2 dana. To podrazumijeva pripremu hranjive juhe od povrća koja se sastoji od organskih sastojaka poput luka, češnjaka, celera, kelja i morske soli. Tijekom dana naglasak je na konzumaciji tople juhe i održavanju hidratacije ispijanjem velikih količina vode, što pomaže u detoksikaciji organizma.

U drugom koraku procesa, koji traje 3-5 dana, implementirat ćete parnu kuhinju s povrćem. To podrazumijeva eliminaciju žitarica, šećera, voća, škroba i alkohola iz vaše prehrane i umjesto toga fokusiranje na konzumaciju povrća kuhanog na pari. Ključno je ostati hidriran pijenjem velikih količina vode, a pritom izbjegavati škrobno povrće koje može pridonijeti razvoju kandide.

Ključna mjera u borbi protiv kandide je pridržavanje dijete protiv kandide koja podrazumijeva isključivanje šećera, alkohola i rafiniranih ugljikohidrata iz prehrane. Umjesto toga, naglašava konzumaciju povrća bogatog hranjivim tvarima poput špinata, kelja, šparoga, mrkve i slatkog krumpira. Za promicanje zdrave crijevne flore preporučuje se fermentirano povrće i kefir. Osim toga, dodaci prehrani kao što su kokosovo ulje, vitamin C, ulje klinčića, origano i smirna, poznati po svojim antimikrobnim svojstvima, mogu pomoći u borbi protiv kandide.

Naglašavajući važnost individualiziranog pristupa u liječenju kandide, ključno je priznati da uspjeh terapije može ovisiti o točnoj dijagnozi i usvajanju dugoročne strategije koja uključuje prilagodbu prehrane i načina života.