NE POMAŽE JOGURT, OVA MAJKA JE OTKRILA TRIK GODINE: Na ovaj način opekotine od sunca će nestati za POLA SATA

Nakon što se izložila suncu, Cindie Allen-Stewart, 34-godišnja stanovnica Teksasa, naišla je na brzu metodu za ublažavanje opeklina koje je zadobila.

Slike prije i nakon tretmana objavila je na svom Facebook profilu.

Promatranjem početne slike može se uočiti prisutnost crvenila na koži. Međutim, na sljedećoj slici crvenilo je u potpunosti nestalo. Lijek za to je, prema njezinoj tvrdnji, pjena za brijanje s mentolom.

Za optimalne rezultate idealno rješenje je pjena prožeta mentolom. Nježno nanesite ovu pjenu na zahvaćeno područje i ostavite da ostane na koži. Odmah ćete osjetiti njegovu sposobnost izvlačenja topline iz opečene kože. Nakon približno 30 minuta, činit će se da se pjena otopila i koža će ostaviti osjećaj suhe. Osjećaj hladnoće u opečenoj regiji pozitivan je pokazatelj napretka. Ovaj izvještaj i savjet iz prve ruke dolazi od 34-godišnjaka.

Ukoliko opeklina nije nestala, savjetuje ponoviti tretman sljedeći dan i isprati je mlakom ili hladnom vodom pod tušem.

Iako je za ovaj trik isprva saznala od liječnika, tek kada ga je osobno iskusila na vlastitoj koži istinski je povjerovala u njega.

Kako ne bi izgorjeli, savjetuje da se svi namažu kremom za sunčanje prije izlaganja sunčevim zrakama.

Dermatologinja dr. Džesika Krant potvrdila je da je pjena za brijanje itekako blagotvorna.

Prema dr. Krantu, pjena za brijanje često sadrži mentol i razne kemikalije koje pružaju prirodan osjećaj hlađenja i ugodan osjećaj na koži. Brzo isparavanje mentola pomaže ublažiti toplinu izazvanu opeklinama, što rezultira bržim procesom oporavka.