Simptom koji se pojavljuje noću: Ovo je način na koji vam tijelo govori da vam JETRA OTKAZUJE.

Kada vaše tijelo signalizira da postoji problem s funkcijom jetre, važno je obratiti pozornost. Jetra igra ključnu ulogu u tijelu učinkovitom detoksikacijom i neutralizacijom štetnih tvari koje se nakupljaju tijekom vremena.

Jetra, organ od najveće važnosti, obavlja gotovo 500 različitih funkcija. Igra vitalnu ulogu u proizvodnji žuči, sudjeluje u raznim metaboličkim aktivnostima, filtrira toksine i služi kao skladište.

Opasnost od oštećenja jetre ne proteže se samo kod onih koji se bore s alkoholizmom. Kada je jetra preopterećena prekomjernom konzumacijom alkohola, postaje osjetljiva na ozljede. Stanja kao što su alkoholna masna bolest jetre, hepatitis i ciroza mogu nastati zbog zlouporabe alkohola. Međutim, važno je napomenuti da su pojedinci koji redovito uzimaju lijekove, prejedaju se ili drže nezdravu prehranu također suočeni s povećanim rizikom od jetrenih komplikacija.

Postoje li neki specifični simptomi bolesti jetre koji se mogu manifestirati noću? Jetra, budući da je inervirani organ, obično ne uzrokuje bol kad ne funkcionira ispravno. Međutim, postoje određeni simptomi koji mogu ukazivati ​​na probleme s jetrom, uključujući one koji se javljaju tijekom noći. Konkretno, mislimo na poteškoće s uspavljivanjem i nesanicu.

Postoji li veza između nesanice i zdravlja jetre? Istraživači su otkrili da, kako se jetra s vremenom oštećuje, njena sposobnost da učinkovito filtrira toksine i eliminira ih iz tijela postaje ugrožena. Posljedično, ti se toksini nakupljaju u mozgu, što dovodi do poremećaja u obrascima spavanja.

VAŽNO!

Naše razine anksioznosti su povišene kao rezultat stalnih problema sa spavanjem. Važno je priznati da se ti problemi mogu povezati s bolestima koje ne utječu na jetru. Uz bolesti jetre, mogu biti prisutne i dodatne tegobe, uključujući izrazitu iscrpljenost, smanjeni apetit i komplikacije na koži.

Postoje dodatni znakovi i simptomi koji mogu ukazivati ​​na probleme s jetrom.

Znakovi bolesti jetre mogu se očitovati kao nelagoda u gornjem desnom dijelu trbuha, gubitak apetita, ekstremni umor, proljev, mučnina, problemi s kožom, povraćanje i opća slabost.

Jesu li vam ove informacije bile korisne? Obavezno ga proslijedite svojim prijateljima dijeljenjem ove objave!