Kako da grah ne nadima: Samo dodajte 1 sastojak tokom kuhanja i gasovi vas više neće mučiti

Nevjerojatna metoda koja ublažava plinove i nadutost. Grah, bez obzira na sortu, ima malo masti i kalorija. Nadalje, pružaju izvanredan izvor proteina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, koji pomažu u smanjenju razine kolesterola. Budući da su bez glutena, svatko može uživati ​​u njima.

Ako ste na dijeti, možete se prepustiti jelu od graha, jer ima malo kalorija i masti, a također nudi dobar izvor magnezija i željeza. Jedenje graha neće vas ostaviti iscrpljenima; umjesto toga, vašem će tijelu pružiti prave antioksidativne dobrobiti.

Mnogi ljudi mogu oklijevati prije kuhanja graha, svjesni da se grah širi i može uzrokovati nelagodu zbog nakupljanja plinova u želucu. Međutim, postoji nekoliko trikova za ublažavanje ovog problema.

Mnogi znaju da ako se grah nekoliko sati prije kuhanja namoči u vodi, manje će nabubriti. Savjet iz bakine kuhinje kaže da je korisno grah namočiti preko noći, ostavljajući ga dan prije kuhanja da odstoji u vodi.

Uz namakanje mahunarki u vodi kako se ne bi proširile tijekom kuhanja, u vodu dodajte lovorov list, kumin, mažuran, majčinu dušicu ili đumbir jer ovi sastojci kasnije smanjuju stvaranje plinova u tijelu.

Poznata je činjenica da grah koji je nedovoljno kuhan dovodi do povećanog stvaranja plinova. Kako biste ublažili ovaj problem, svakako operite grah (uključujući konzervirane vrste) i kuhajte ga na laganoj vatri dulje vrijeme umjesto na visokoj. Pranjem i namakanjem mahune gube šećere koji doprinose nadutosti, a time i nadutosti želuca.

Točnije, kada šećer stvori debelu koricu, bakterije koje sudjeluju u njenom stvaranju ispuštaju neugodan miris plina koji mora napustiti pećnicu. Iskusni kuhari preporučuju da se grah smatra dobro kuhanim tek nakon što se tri puta prokuha.