Tuzna ispovjest bake Milene natjerala sve na suze: “Nosila, podigla a ovo mi rade.” KĆERKA ni dinara ne, snajke vode glavnu riječ- DANIMA NE JEDEM

Ima mnogo zivotnih prica a danas mi o jednoj koja je rasplakala sve sirom svijet. Kada se malo bolje pogleda scvi su slabi na starije i na djecu jer su to ziva bica koja uvijek moraju da ovise o nekome drugome, koja mozda ne mogu sama da se staraju za sebe i ne mogu da zarade novca. Baka Miena je rekla nesto sta je to nju zaboljelo a tice se njene kcerke i sina. ona je uvijek radila kao mladja jako radna bila a izmedju ostalog imala i svoju bastu.

Ja sam cijele sedmice radila kao cistacica u skoli a za vikend iz svoje baste sam prala domace proizvode koje sam poslije pored ceste prodavala da bi svojoj djeci zaradila i da bi oni imali sve sto pozele. Baka je stara sada, ima preko 70 godina a kako je i sama rekla, kcerka joj ni dinara da ponudi, nema penzije, zivi sa sinom i snahom i sve sama sebi mora da kupuje,a baka od njih dobije stare makarone od juce i misle da baka za to ne zna.