NEMOJTE KORISTITI ŠTAPIĆE ZA UŠI: Doktor otkrio genijalni trik koji neće povrijediti bubnu opnu – ljudi ostali u šoku

Iako je najprikladnije koristiti pamučne štapiće za čišćenje ušiju nakon tuširanja, ti štapići ne samo da mogu oštetiti bubnjić već i pretjerano isušiti unutarnje uho, što potencijalno može dovesti do ozbiljnijih problema.

Iako su mnogi svjesni da korištenje štapića može gurnuti ušni vosak dublje, što dovodi do upale i začepljenja, teško je odoljeti porivu za čišćenjem ušiju.

Nadalje, pojedinci često pribjegavaju raznim drugim metodama, od kojih mnoge mogu biti opasne, ali daju minimalne rezultate. Prema dr. Davidu Gillu, američkom pedijatru, nije preporučljivo nasilno vaditi mast iz ušiju; umjesto toga, zalaže se za znatno učinkovitiji pristup koji uključuje korištenje predmeta iz kuhinjskog ormarića kada se radi o nakupljanju ušnog voska.

Za rješavanje većih nakupina, ključno je koristiti ulje za omekšavanje stvrdnute masnoće. To možete učiniti tako da vatu natopite uljem i nježno je stavite u uho bez pritiskanja. Zatim protresite glavu kako biste pomogli masnoći da migrira prema vanjskom kanalu. Nakon što se pričeka dvije do tri minute, nekoliko kapi ulja treba nakapati u uho.

Ako to ne uspije, pokušajte pomiješati jednake dijelove octa i medicinskog alkohola, pa tom mješavinom ispirati uho špricom ili injekcijom iz ljekarne.