NOSILA SAM TROJKE, NA POROĐAJU PREŽIVELA PAKAO Rekli mi da je JEDNA BEBA UMRLA, posle 26 godina ćerka listala novine, a u njima…

Ramiza Vuković, porijeklom iz Tuzle, doživjela je teško sagledivu sudbinu koja je ostavila dubok trag ne samo u njenom vlastitom životu, već iu njenoj obitelji. Njezina priča počinje kao i svaka druga – udala se i zajedno sa suprugom živjela kao podstanar dok je sanjala o povećanju njihove obitelji. No, kada je ostala trudna, u trećem mjesecu pojavilo se neočekivano otkriće: trbuščić joj je bio neobično velik, a liječnici su ubrzo potvrdili da čeka trojke.

Kako je Ramizina trudnoća odmicala, suočavala se s brojnim medicinskim izazovima. U sedmom mjesecu bila je hospitalizirana zbog osipa, a liječnici su utvrdili da bi se radilo o vodenoj bolesti. Potom je prebačena u bolnicu Gradina, gdje je injekcija dovela do privremenog rješenja svih njezinih problema. U tom trenutku Ramiza je počela osjećati svoju početnu zabrinutost u vezi sa svojim zdravljem i trudnoćom.

U toku porođaja Ramiza se susrela sa teškim iskušenjem. Unatoč savjetima liječnika da se napravi carski rez, porođaj je započeo prirodnim putem, što je dovelo do daljnjih komplikacija. Nakon što je konačno došla svijesti od anestezije, otkrila je da je dvoje od njezino troje djece preživjelo, dok je objavljeno da treće dijete nije. Još uvijek pod utjecajem anestezije, Ramiza nije mogla tražiti odgovore, ali je duboka sumnja tinjala u njenom duhu.

Ramizina zabrinutost se pojačala kada joj je u bolnicu došao misteriozni bračni par. Njihovi postupci i stvari koje su govorili samo su je učvrstili u uvjerenju da nešto nije u redu. Nakon njihovog odlaska, Ramiza nije mogla odmah vidjeti svoju preživjelu djecu, jer je obaviještena da su u inkubatoru. Tek nakon što je zaprijetila policijom, babica je napokon donijela svoje dvije zdrave kćeri.

Ipak, Ramiza se nikako nije mogla otresti sjećanja na svoje treće dijete, čvrsto vjerujući da je ono možda još uvijek živo. Njezina skepsa prerasla je u čuđenje kada je nakon 26 godina i nevjerojatnim slijedom događaja otkrila da je njezina treća kći Dijana doista živa i da nastupa na Folk Showu.

Neočekivanim razvojem događaja, Ramiza je otkrila istinu tijekom susreta s misterioznom ženom koja ju je upozorila na nadolazeću sliku koja će pokrenuti niz događaja. Žena je sugerirala da je značajna osoba upletena u situaciju, ali Ramiza, čvrsta u svojoj vjeri u Boga, nastavila je u svojoj potrazi za pravdom. Unatoč skepticizmu koji okružuje njen narativ, ona ostaje odlučna u namjeri da svoju priču podijeli sa sudom u Strasbourgu, žudeći za istinom i pravdom za svoju obitelj.

Nažalost, otkriće da je njihovo treće dijete živo dovelo je do goleme tragedije za nju. Šok i ushićenje pokazali su se prevelikim za njenog supruga Aldija, koji je doživio srčani udar i preminuo odmah nakon što je primio vijest.

Ramizin narativ je i dokaz majčinske odanosti i otpornosti, kao i upozoravajuća priča o nedostacima unutar zdravstvenog sustava koji mogu dovesti do ozbiljnih posljedica. Njezina potraga za pravdom i dalje traje, s iskrenom željom da se Dijana ponovno poveže sa svojom braćom i sestrama. Hrabra i odlučna, Ramiza se čvrsto drži svog uvjerenja da će istina na kraju biti otkrivena, i ostaje nepokolebljiva u svojoj potrazi za pravdom.