TURKINJA POKAZALA KAKO SE PRAVILNO KUHA TURSKA KAFA: Iznenadićete se koliko je drugačija od naše “domaće”

Dilara, žena iz Turske, udala se za Aleksandra prije nekoliko godina, a par živi u Bosni i uživa u sretnom braku. Ona je vesela i ljubazna mlada žena koja se aktivno angažira na društvenim mrežama, često dijeleći novosti o svom životu na Balkanu. Vješta u našem jeziku, ona svoja svakodnevna iskustva dokumentira upravo na tom jeziku.

Dilara, poznata po svom korisničkom imenu @jednaturkinja, ne dijeli samo zabavne videe i intrigantna životna iskustva, već nudi i uvid u kulturne razlike između Turske i Bosne. Rado pruža praktične savjete i tradicionalne turske recepte na svom profilu. U jednom je primjeru demonstrirala pripremu autentične, pjenušave turske kave, a njen kompletan recept sa zadovoljstvom predstavljamo ovdje.

U nastavku su smjernice:

Za početak ulijte jednu šalicu odmjerene vode u vrč, a zatim dodajte jednu čajnu žličicu kave. Kratko promiješajte smjesu, ali se suzdržite od miješanja dok se kuha. Kad zavrije, žlicom skupite pjenu i prebacite je u prethodno pripremljenu čašu. Zatim vratite lonac za kavu na štednjak i ostavite da još jednom prokuha prije nego što ostatak ulijete u šalicu. Primijetit ćete da se ova metoda razlikuje od tradicionalnog pristupa kuhanju kave, što rezultira puno jačim napitkom.

 

 

@jednaturkinjapjenasta turska kafa❤️ kako mi kuvamo tursku kafu?♬ orijinal ses – jednaturkinja