“Jutros se vozim autobusom i gledam trudnicu u sedmom mjesecu kako stoji a svi IGNORISU”

Jutros sam bio u autobusu i gledam situaciju koja me sokirala. Naime tu je trudnica od nekih sedam mjeseci trudnoce kako stoji a niko ni da se udostoji da joj ponudi svoje mjesto da bi sjela. Stojala je i to pored neke djevojke ili djevojcice od 15 godina, koja je frisko ofarbana i isfenirana za prvi dan skole a slusalice su joj u usima.

Sve je tu na svom mjestu osim kulture naravno. I ja sam trudna i ja sam peti mjesec iko sam bila samo par metara od te trudnice odlucila sam da ustanem i dozvala tu mladu trudnicu da dodje da sjedne a ja sam stala pored te klinke koja je sjedila. odmah sam joj izvadila slusalice iz ustiju i rekla da ustane jer sam trudna a ona je bez i jedne rijeci vratila samo slusalice u usi i nastavila da slusa muziku kao da se nista ne desava. Ja sam joj ponovo izvadila slusalice i rekla da ustane “JER SAM TRUDNA” BOLE ME noge i tesko mi je a ona je tada drsko i bezobrazno odbrusila: “glupaco matora jos jednom mi izvadi slusalice vise i neces biti trudna” i naravno izignorisala me.

Tada mi je otvoreno zaprijetila i ponovo ubacila slusalice u usi. Ja sam je par minuta gledala razmisljala sta da uradim i na kraju sam i odustala OD TE balavice. Kada je spremna meni tri puta starijoj to da kaze mislim da je spremna i da uradi to.