Zlatari neće reći! OVO u potpunosti vraća sjaj za 1 minutu

Video pogledajte ispod

https://www.youtube.com/watch?v=503RyNbHXis

Bonus članak:

 

Mislite li da je boravak na selu pristupačniji? Tema o kojoj se naširoko raspravlja na srpskom Redditu trebala bi informirati mnoge Beograđane, posebice one koji misle da je život na selu puno jeftiniji od života u gradu. Anonimni korisnik iz Srbije, koji tvrdi da živi na selu, otkrio je svoje prosječne mjesečne troškove i pozvao druge da daju svoje stavove, usporedbe i savjete.

Primijetio je: “Dok pregledavam Reddit, čini se da drugi mogu živjeti s manje novca od mene i još uvijek spajaju kraj s krajem”, ističući da on troši između 2.000 i 2.500 eura svaki mjesec za ono što on smatra ” tipičan život.

“…Smatram da je moj način života ugledan, iako ne i raskošan. Istovremeno, moja obitelj i ja živimo u ruralnom području. Entuzijastičan sam u učenju od drugih kako procijeniti preuveličavam li svoju situaciju ili je to doista postati mjerilo za ono što se može očekivati ​​od prosječnog života,” napisao je, povezujući svoje ideje malo po malo.

“Kompletan najam cijele kuće je 400 eura.

Troškovi drva za ogrjev iznose 100 eura svaki mjesec, što rezultira ukupnim godišnjim iznosom od 1200 eura za 20 metara.

Struja, telefon i internet: cca 100 eura.

Osnovne potrepštine i prehrambeni artikli sa pijace koštaju oko 60.000 dinara.

Obroci u restoranima ili kafićima koštaće oko 20.000 dinara.

Gorivo: oko 15.000 din.

Troškovi za dete: oko 10.000 dinara.

Napomenuo je da su mu stalni mjesečni troškovi oko 1.500 eura. Uz to, svaki mjesec stvara nekoliko stotina do više od 1000 eura zbog raznih nepredviđenih troškova koji se pojavljuju. Oni obično obuhvaćaju niz manjih izdataka, uključujući privatne tretmane, kupnju raznih predmeta, kućanskih potrepština i povremene usluge sobarice. Međutim, mogu postojati i veći troškovi, poput putovanja ili registracije vozila, koji variraju svaki mjesec.

Kako bi “kritičarima” pružio jasniju perspektivu, otkrio je da vozi auto star 15 godina, nema poroka, kloni se raskošnih godišnjih odmora i preferira jednostavnu odjeću; svatko tko ga sretne na ulici smatrao bi ga prilično neuglednim.

– Ne smanjujem troškove hrane, a značajno ulažem u stanarinu jer smo htjeli cijelu kuću za sebe – zaključio je svoju poruku.

Brojke su mnoge zatekle nespremne, osobito u pogledu troškova najma domova u ruralnim regijama…

“Uobičajeno je mišljenje da se kuća na selu može osigurati za 100-200 eura; međutim, stvarnost je da otkrivanje lijepog područja i odgovarajućeg stana govori drugu priču. Zapravo, radije bih ovu svotu usmjerio na nešto bolje nego prihvatiti samo 60 kvadrata u višekatnici u Beogradu”, primijetio je pokretač rasprave.

Upečatljivo rano zapažanje je: “Ovo bih okarakterizirao kao stil života koji je optimiziran. Po mom mišljenju, ova situacija je dostižna za našu srednju klasu.” Ova izjava potječe od pojedinaca koji su nekoć njegov način života smatrali ekstravagantnim, zajedno s drugima koji su pomno analizirali svoju potrošnju kako bi pokazali da je ona financijski dostupna.
Unatoč tome, postoji nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći u smanjenju troškova.

U ovom kontekstu, doista ne vidim nikakve naznake hvalisanja. Možemo li možda smanjiti i smanjiti svoje izdatke? Iako je to svakako izvedivo, ključno je razmotriti hoće li to poboljšati nečiju kvalitetu života. Ako je vaš cilj uštedjeti, najučinkovitija metoda uključuje praćenje nasumičnih troškova i precizno određivanje svih nepotrebnih kupnji koje se ponavljaju. Osobno ponekad koristim taktiku da se, nakon što primijetim nešto što želim kupiti, svjesno suzdržim od kupnje. Umjesto toga, kažem sebi: “Vratit ću se sljedeći vikend; ako me i dalje bude privlačilo, onda ću to kupiti.

Koristan savjet je da bilježite sve svoje troškove od početka do kraja mjeseca. Nakon što to učinite, možete se opustiti sa svojim partnerom i procijeniti kako je novac potrošen. U mom slučaju, na primjer, problem je nastao zbog pretjeranog trošenja na restorane i dostavu hrane.

Boravak na selu nudi priliku da uzgajate hranu za svoje kućanstvo, potencijalno uštedevši najmanje 100 € svaki mjesec. Razmislite o svojim obrascima kupnje namirnica; možda ćete otkriti jeftinije trgovine ili, s obzirom na ruralno okruženje, kupiti proizvode poput jaja, mlijeka, sira i mesa izravno od lokalnih farmera. Ova bi se metoda mogla pokazati isplativom i zdravijom za vas. Iako se čini da su vaši izdaci pod kontrolom, znam brojne pojedince s nižim primanjima koji uspiju uštedjeti i više, ali pod cijenu odricanja od nekih stavki, što nije optimalno rješenje.