Muškarci dele supruge i 5 puta dnevno vode ljubav na šok način, tek da vidite porođaj žena: Kako živi najstariji narod?

Tisućama godina Bušmani su održavali svoj tradicionalni način života, etablirajući se kao najstarija kontinuirana kultura na Zemlji. Na nevjerojatno neočekivan način, muškarci sudjeluju u dijeljenju svojih partnerica i mogu se upustiti u intimne odnose do pet puta dnevno. Unatoč tome, ovo izvanredno otkriće blijedo je u usporedbi s nevjerojatnim iskustvom svjedočenja čudu rađanja. Ostanite s nama nakon oglasa.

To nas vodi do zadivljujućeg istraživanja: koji su to misteriji koji doprinose dugovječnosti najstarijih pojedinaca u društvu? Drevno pleme Bušmana, s poviješću koja se proteže tisućama godina, živi u sušnim krajolicima južne Afrike i sada se suočava s prijetećom prijetnjom izumiranja. Iako je na njihov tradicionalni način života znatno utjecao napredak zapadne kulture, njihovo duboko poštovanje prema prirodi i izvanredna sposobnost da izdrže surov pustinjski okoliš ostaju nepromijenjeni.

Njihovo duboko poznavanje lokalne flore i faune temelj je njihove sposobnosti da procvjetaju i očuvaju svoju tradiciju. Glazba i ritualni plesovi imaju ogroman značaj u njihovoj kulturi, služeći kao osnovni alati za duhovno uzdizanje, poticanje jedinstva zajednice i promicanje iscjeljenja. Trenutne statistike procjenjuju da njihova populacija iznosi oko 100 000, uglavnom u Bocvani, Namibiji, Južnoj Africi i Angoli.

Nepostojanje stalnog doma proizlazi iz njihove neumorne potrage za preživljavanjem. Svaki dan grade improvizirana skloništa, prevozeći sve svoje stvari na svojim leđima. Nevjerojatno je da se njihov stil života održao u svom izvornom obliku od samog početka njihova postojanja, budući da uspijevaju u plemenskim skupinama strukturiranim u frakcije lovaca i sakupljača. Njihova filozofija naglašava nemiješanje u stvari drugih naroda.

Dok su ispitivali genetski sastav Bušmana i uspoređivali ga s onim od 1462 populacije na globalnoj razini, znanstvenici su otkrili izvanredno otkriće: Bušmani pokazuju potpuno odsustvo bilo kakvog “priljeva novih gena”, što sugerira da nema miješanja s drugim skupinama. Kao najstariji segment afričkog stanovništva, Bušmani se ističu svojim osebujnim osobinama.

Njihova prilagodba surovosti prirodnog okruženja toliko je nevjerojatna da ne samo da cvjetaju unutar njega, već su se također pojavili kao čudo u medicinskoj znanosti. Bušmani pokazuju niz karakteristika, kao što su robusna građa, prepoznatljiva dlaka i uočljiva stražnjica, a sve one funkcioniraju kao prilagodbe njihovom vrućem i suhom staništu. Te prilagodbe uključuju odsutnost znojnih žlijezda, nemogućnost pljuvanja i izvanrednu zaštitu ženskih genitalija kroz povećane stidne usne.

Unatoč tome što žive na prostranom i homogenom terenu, povijesna dokumentacija otkriva da nije bilo slučajeva da su Bušmani izgubili svoj put ili postali žrtva dehidracije. Time se ističe tradicija koja je i značajna i izvanredna. Kao lovci i sakupljači, Bušmani se oslanjaju na svoju stručnost s lukom i strijelom u lovu na antilope i manje životinje, uz traženje jestivog korijenja i različitih dijelova biljaka.

Izgrađena od trave, grmlja ili životinjskih koža, njihova skloništa odražavaju njihovu sklonost otvorenim prostorima. Prihvaćajući nomadski način života, oni formiraju blisko povezane mobilne zajednice od oko 25 pojedinaca, uključujući muškarce, žene i djecu. Navečer se okupljaju kako bi uz pjesmu i duhan razgovarali o dnevnim događanjima, smišljali planove i organizirali aktivnosti za sljedeći dan.

S prvom zorom se bude iz sna i pripremaju za lov, a pavijani su im omiljena meta zbog visokog udjela masnoće koja jamči dugotrajnu sitost. Skupinu predvodi poglavica dok traže svoj plijen. Bušmani posjeduju šamanističko vjerovanje u božanski lik poznat kao Kagen, koji je poštovan kao kreator mnogih aspekata njihovog svijeta i ima vitalnu ulogu u njihovoj bogatoj mitologiji, koju često simbolizira bogomoljka. Unutar zajednice Bušmana, Eland (Taurotragus) se smatra najcjenjenijom životinjom.