Nanesite sodu bikarbonu na stopala i pustite da počne djelovati:

Nakon što završite s ovim člankom, bit ćete iznenađeni brojnim prednostima uključivanja sode bikarbone u svoju rutinu njege stopala.

Rezultati su izvanredno vrijedni pažnje. Ovaj jednostavan pristup, koji podržava YouTube kanal Remedios Con Saidi, pokazao je značajne prednosti za zdravlje stopala.

Soda bikarbona služi kao temeljni artikl u brojnim domovima, a služi i kao izvanredno sredstvo za osobnu higijenu. Osobito što se tiče njege stopala, soda bikarbona je vrlo učinkovita u uklanjanju mrtve kože i pruža nekoliko dodatnih prednosti.

Upute za izradu kupke za stopala Započnite prikupljanjem osnovnih sastojaka: tople vode, sode bikarbone i limuna. Započnite punjenjem sudopera toplom vodom. Zatim dodajte 1-2 žlice sode bikarbone u vodu i dobro promiješajte. Za dodatni dodir, iscijedite sok iz pola limuna u mješavinu. Preporuča se da pojedinci potope stopala u otopinu, a drugom polovicom limuna izmasiraju stopala.

Za optimalne rezultate savjetuje se pranje stopala nakon 15 minuta, a to bi trebala biti svakodnevna praksa. Ako vam pete imaju otvrdnutu ili nadraženu kožu, možete napraviti gustu, bijelu pastu miješanjem tople vode sa sodom bikarbonom. Kada je pasta spremna, uronite stopala u smjesu i nježno je nanesite na zahvaćena područja pomoću lopatice. Neka pasta ostane na mjestu prije nego što je temeljito isperete. Ovaj postupak se može ponoviti ako je potrebno. Kako biste poboljšali učinkovitost sode bikarbone, razmislite o namakanju stopala prije nanošenja paste i/ili ručnom uklanjanju žuljeva strugalicom za pete.

Za uklanjanje gljivica na noktima može se napraviti blagotvorna kupka za stopala pomoću jake paste od sode bikarbone. Započnite punjenjem kade s dovoljno tople vode da potopite svoja stopala, osiguravajući da temperatura bude topla, a vama ugodna. Pomiješajte pola šalice sode bikarbone s vodom i dodajte nekoliko kapi limuna. Uronite stopala u ovu otopinu najmanje 15 minuta, produžite vrijeme namakanja ako želite.

Zatim lopaticom odvojite stvrdnutu kožu od žuljevite regije. U slučaju dugotrajne gljivične infekcije noktiju preporučljivo je nositi kvalitetne čarape od prozračne tkanine i udobnu obuću koju je potrebno redovito dezinficirati. Za prirodni piling nježno umasirajte mješavinu nekoliko kapi ulja čajevca i sode bikarbone na zahvaćeno područje. Za optimalne rezultate ponavljajte ovaj postupak svaki dan.

Za postizanje svježijeg i glatkijeg tena, prirodne sposobnosti pilinga sode bikarbone mogu učinkovito ukloniti mrtve stanice kože s površine kože. Mješavina se može pripremiti tako da se 3 dijela vode pomiješaju s 1 dijelom sode bikarbone, koju zatim lagano umasirati u željeno područje kože. Nakon nanošenja isperite toplom vodom. Ova tehnika ne samo da poboljšava sjaj vaše kože, već također potiče mladenački i donekle svjetliji izgled, što se pripisuje njezinim svojstvima izbjeljivanja.

Redoviti susret s teškim vanjskim elementima može oštetiti naše ruke, što često rezultira grubom teksturom. Kako biste pomladili svoje ruke, postigli mekšu kožu i uklonili mrtve stanice kože, isprobajte jednostavno rješenje. Pomiješajte žlicu meda s malom količinom sode bikarbone i nježno utrljajte smjesu u ruke i nokte. Nakon toga operite toplom vodom kako biste otkrili ruke koje izgledaju glatkije i mlađe.

Osim toga, učinkovito zaustavlja prekomjerno znojenje. Za rješavanje pretjeranog znojenja i neugodnih mirisa može se upotrijebiti mješavina vode i sode bikarbone.
Održavanje suhoće u području ispod pazuha uklanja potrebu za dezodoransom. Za uklanjanje akni jednostavno nanesite smjesu ravno na prištiće ili pustule.

Kako biste postigli optimalne rezultate, preporučljivo je u svoju svakodnevnu rutinu uključiti mješavinu soka od limuna i sode bikarbone. Predlaže se korištenje ove kombinacije navečer kako bi se spriječio razvoj jetrenih pjega koje mogu nastati uslijed izlaganja suncu. Soda bikarbona je učinkovit lijek za uklanjanje ružnih crnih mrlja na koži. Za primjenu, pomiješajte žlicu sode bikarbone s malom količinom mlijeka i nježno nanesite na zahvaćena područja.

Ostavite masku za kosu 15 minuta prije nego je isperete toplom vodom. Za sjajnu i čistu završnicu razmislite o drugačijem pristupu: uklonite višak ulja sodom bikarbonom. Jednostavno pomiješajte jednu žlicu sode bikarbone s uobičajenim šamponom i nastavite s uobičajenim postupkom pranja kose. Završite ispiranjem hladnom vodom.

Napravite redoviti raspored za pouzdano izvršavanje ove metode. Iskoristite moćnu kombinaciju octa i sode bikarbone kao prirodno sredstvo za čišćenje kose koje povećava snagu i vitalnost. Za svjež i zdrav izgled pomiješajte jednu čajnu žličicu sode bikarbone s 5 žlica vode, a zatim smjesu ravnomjerno nanesite na kosu.
Da biste postigli sjajnu, glatku kosu, pomiješajte žlicu jabučnog octa s vodom i nježno utrljajte u kosu. Nakon toga temeljito isperite toplom vodom. Za optimalne rezultate, pridržavajte se ovog režima dnevno tjedan dana, napravite kratku pauzu i zatim ponovite postupak. Iznenadit ćete se koliko vaša kosa postaje neodoljivo svilenkasta, glatka i sjajna. Želimo vam sve najbolje na vašem putu njege kose!

POGLEDAJTE VIDEO: