PRIRODNO RJEŠENJE KOJE UBIJA BOL ZA 2 MINUTE: Najmoćniji lijek za cijelo tijelo

Postoji jednostavna, prirodna i isplativa metoda za ublažavanje bolova u tijelu. Potrebni su samo voda i magnezijev klorid, a rezultati će vas iznenaditi. Ova moćna kombinacija može ublažiti nelagodu mišića i zglobova u roku od nekoliko minuta, a također pozitivno utječe na cijelo tijelo.

Ljetna sezona često donosi povećanu razinu aktivnosti i povećanu izloženost suncu, što potencijalno može rezultirati bolovima u mišićima, zglobovima i dehidriranoj koži. No, postoji jednostavan lijek – magnezijevo ulje. Ovaj DIY losion ne samo da ublažava nelagodu, već i vlaži kožu i pomaže tijelu u oporavku nakon dugog dana na suncu.

Što čini magnezij ključnim za cjelokupno zdravlje? Ovaj esencijalni mineral igra ključnu ulogu u ljudskom tijelu, potreban je za više od 300 različitih biokemijskih procesa. Učinci magnezija na zdravlje su nemjerljivi, a nedostatak ovog minerala može dovesti do raznih problema, od umora do teških zdravstvenih komplikacija.

Dolje je nekoliko važnih funkcija koje magnezij obavlja u tijelu:

Pomaže u očuvanju zdravlja kostiju, a također regulira razinu energije i smanjuje osjećaj umora.
Ubrzava zacjeljivanje rana i pospješuje apsorpciju vitamina D, posebice izlaganjem sunčevoj svjetlosti.
Ublažava bol i upalu. Pospješuje protok krvi.
Smanjuje vjerojatnost razvoja dijabetesa.

Kako se može riješiti nedostatak magnezija? Dok je magnezij ključan za zdravlje, značajan broj pojedinaca ne uspijeva dobiti odgovarajuće količine svojim prehrambenim odabirom. Postoji jednostavno rješenje: upijanje kožom. Korištenje magnezijevog ulja za transdermalnu dostavu može brzo obnoviti razine magnezija u tijelu, nudeći olakšanje od nelagode i stresa.

Upute za pripremu magnezijevog losiona (ulja) kod kuće.

Sastojci:

Tri žlice kipuće vode i pola šalice magnezijevog klorida.

Planiranje i provedba:

Pomiješajte magnezijev klorid s kipućom vodom dok se prašak potpuno ne otopi. Nakon što se smjesa ohladi, nanesite je na bolno područje i ostavite 2-3 minute.
Ovaj losion djeluje nevjerojatno brzo i ublažava nelagodu u mišićima i zglobovima, a rezultati će vas iznenaditi. Za dodatnu hidrataciju i dobrobit kože, možete dodati malo shea maslaca, pretvarajući ovu mješavinu u izvrsnu alternativu konvencionalnim kremama.

Učinkovitost dokazana znanstvenim dokazima

Dr. Norman Šeli, američki specijalist holističke medicine, proveo je istraživanje koje otkriva da dosljedna primjena magnezijevog ulja dovodi do značajnog porasta razine magnezija u tijelu. Zanimljivo je da je nakon samo četiri tjedna korištenja 75% sudionika pokazalo povišene razine magnezija, što potvrđuje učinkovitost ovog pristupa.

Za one koji traže brz i prirodan lijek za ublažavanje boli, magnezijevo ulje je savršen odgovor. Djeluje brzo, jednostavno ga je napraviti, a ne samo da ublažava tegobe nego i potiče cjelokupno zdravlje organizma.

Ostale prednosti magnezijevog ulja za cjelokupno zdravlje tijela.

Osim brzog ublažavanja nelagode u mišićima i zglobovima, magnezijevo ulje nudi brojne dodatne prednosti za sveukupno zdravlje ako se dosljedno koristi. Ovaj esencijalni mineral vitalan je za pravilno funkcioniranje tijela, a njegova primjena kroz kožu služi kao jednostavna i učinkovita metoda za tijelo da dobije ovu važnu hranjivu tvar.

1. Poboljšava kvalitetu sna

Prepoznat po svojoj sposobnosti da umiri i tijelo i um, magnezij igra značajnu ulogu u opuštanju. Redovito nanošenje magnezijevog ulja na kožu, osobito navečer, može ublažiti napetost i stres, što dovodi do poboljšane kvalitete sna. Brojni pojedinci koji su patili od nesanice ili poremećaja spavanja izvijestili su o vidljivim poboljšanjima nakon samo nekoliko dana korištenja.

2. Ublažava glavobolje i migrene

Magnezij ima potencijal smanjiti i učestalost i ozbiljnost glavobolja i migrena, zahvaljujući svojoj sposobnosti da poboljša cirkulaciju i opusti mišiće. Primjena magnezijevog ulja na vrat i ramena može pružiti brzo oslobađanje od napetosti i ublažiti nelagodu.

3. Promiče dobrobit kardiovaskularnog sustava

Magnezij igra ključnu ulogu u održavanju pravilnog rada srca i krvnih žila. Pomaže u regulaciji krvnog tlaka, smanjuje vjerojatnost aritmija i pospješuje cirkulaciju. Redovita uporaba magnezijevog ulja ne samo da ublažava bolove, već pridonosi i zdravlju vašeg srca.

4. Olakšava nelagodu povezanu s menstruacijom.

Žene koje imaju intenzivne menstrualne tegobe mogu pronaći olakšanje od grčeva i boli korištenjem magnezijevog ulja. Nanošenjem ulja na donji dio trbuha može se ublažiti napetost mišića, nudeći brzo olakšanje. Osim toga, magnezij igra ulogu u regulaciji hormona, što može pomoći u smanjenju simptoma PMS-a.

5. Poboljšava zdravlje kože

Uz sposobnost ublažavanja boli, magnezijevo ulje ima prednosti za kožu. Pomaže u smanjenju akni, upala i suhoće kože. Zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, magnezij je također učinkovit u liječenju ekcema i psorijaze, dok istovremeno poboljšava teksturu kože i razinu vlažnosti.

Korištenje magnezijevog ulja može pružiti trajne prednosti vašem tijelu, ublažiti nelagodu, poboljšati opću dobrobit i dovesti do pozitivnih promjena u svakodnevnom životu.