Prah Jači Od Sode Bikarbone: Ubija Sve Bolove Za 2 Minute, Može Izliječiti Cijelo Tijelo! (RECEPT)

Ovaj jeftin i lako dostupan sastojak može pronaći svatko, a za ublažavanje boli dovoljno ga je pomiješati s vodom i namazati na oboljelo mjesto. Olakšanje će se osjetiti za kratko vrijeme.

Dolaskom toplijih dana sve češće ćemo se nalaziti na otvorenom. U ovom trenutku bitno je usredotočiti se na tri važna aspekta: ostati pravilno hidratiziran, zaštititi kožu od sunčevih zraka i omogućiti adekvatan odmor kako bi se tijelo regeneriralo i održalo svoje zdravlje.

Početkom ljeta mnogi ljudi osjećaju bolove u mišićima i zglobovima zbog naglog porasta tjelesne aktivnosti, uz suhu kožu koja je posljedica znojenja i izlaganja UV zrakama.

Preporučujemo da razmislite o jednom od najboljih prirodnih lijekova — bilo o domaćem magnezijevom losionu ili magnezijevom ulju, koji mogu riješiti sve te probleme u jednoj primjeni!

Magnezij – esencijalni mineral za dobrobit

Magnezij je vitalni mineral koji značajno doprinosi cjelokupnom zdravlju cijelog tijela. Ključan je za optimalan rad svake stanice i uključen je u preko 300 biokemijskih procesa koji se odvijaju u tijelu.

U nastavku je navedeno nekoliko ključnih uloga koje magnezij ima:

Podržava zdravlje kostiju, upravlja razinom energije, pomaže u apsorpciji vitamina D iz sunčeve svjetlosti, ubrzava zacjeljivanje rana, ublažava upale, pospješuje cirkulaciju i smanjuje rizik od dijabetesa.

Iako je magnezij ključan za zdravlje, mnogi ga pojedinci ne unose u dovoljnim količinama zbog lošeg izbora prehrane, što dovodi do potencijalno ozbiljnih zdravstvenih posljedica. Stoga je hitno povećanje unosa ovog esencijalnog minerala ključno.

Osim konzumiranja hrane koja obiluje magnezijem, postoji i učinkovitiji pristup za osiguranje adekvatnog unosa – transdermalna apsorpcija. Ova tehnika omogućuje brz i siguran unos magnezija, ispunjavajući dnevne potrebe (280-300 mg za žene i 270-400 mg za muškarce). Jednostavno prokuhajte vodu i upotrijebite magnezijev klorid i spremni ste.

Studije koje je proveo doktor Shelley

Dr. Norman Shelley, istaknuti američki autoritet u holističkoj medicini, vodio je studiju u kojoj su sudionici svaki dan na svojoj koži koristili domaći losion koji sadrži magnezijev klorid. Zanimljivo je da je nakon samo četiri tjedna do 75% uključenih pokazalo značajno povišene razine magnezija u svojim tijelima.

Upute za izradu magnezijevog losiona (ulja) kod kuće

Sastojci:

3 žlice vruće vode i pola šalice magnezijevog klorida.

Spremnost i provedba:

Pomiješajte magnezijev klorid s kipućom vodom dok se prašak potpuno ne otopi. Nakon što ga pripremite, nanesite dobiveni losion na područje koje osjeća bol. Osjećat ćete značajno olakšanje u mišićima i zglobovima unutar 2-3 minute.

Ovaj losion ima dvostruku svrhu, pružajući ne samo ublažavanje boli, već i svakodnevnu njegu kože. Za stvaranje prirodnog hidratantnog losiona bez štetnih kemikalija, dodajte shea ili kokosov maslac u mješavinu.

Isprobajte ovaj prirodni tretman i iskusite njegove dobrobiti iz prve ruke—vaše tijelo će to cijeniti!

Magnezijev losion ili ulje ne služi samo kao privremeno rješenje za ublažavanje boli, već kao bitna komponenta za postizanje dugotrajnog zdravlja. Dok brojni pojedinci priznaju važnost unosa magnezija putem prehrane, metoda transdermalne primjene – apsorpcija kroz kožu – postaje sve popularnija zbog svoje jednostavnosti i učinkovitosti.

Koje su prednosti korištenja losiona s magnezijem?

Nanošenje losiona s magnezijem na kožu omogućuje izravnu apsorpciju magnezija u krvotok, zaobilazeći probavni sustav. Kao rezultat toga, izbjegavaju se problemi poput proljeva ili iritacije želuca koji se mogu pojaviti s oralnim dodacima prehrani. Nadalje, ovaj način primjene magnezija omogućuje brže djelovanje jer koža izravno upija mineral i dostavlja ga tamo gdje je najpotrebniji – u stanice i tkiva.

Pomoć u savladavanju stresa i iscrpljenosti.

Magnezijev losion ne samo da rješava nelagodu mišića i zglobova, već je i vrlo učinkovit u umirivanju živčanog sustava. Priznat kao prirodni relaksant, magnezij pomaže u ublažavanju stresa, tjeskobe, nesanice i psihičkog napora. Redovita primjena magnezijevog ulja, osobito navečer, može poboljšati kvalitetu sna i potaknuti cjelokupno opuštanje tijela.

Tretman kože

Mnogi pojedinci nisu svjesni da losion s magnezijem može pridonijeti održavanju zdrave, blistave kože. Ovaj losion pomaže u smanjenju suhoće kože, potiče zacjeljivanje manjih posjekotina i rana te ublažava crvenilo i iritaciju, zahvaljujući svojoj sposobnosti regeneracije stanica i poboljšanju cirkulacije. Uparujući ga s prirodnim hidratantnim komponentama kao što su kokosov maslac ili shea maslac, stvarate snažno, ali nježno rješenje za njegu kože koje hrani i štiti vašu kožu od svakodnevnih vanjskih čimbenika.

Magnesium chloride -sea salt in wooden spoons-close up

Ublažavanje grčeva i ukočenosti

Losion s magnezijem može biti idealan lijek ako osjećate grčeve u nogama, ukočenost mišića ili noćne trzaje. Pomaže u opuštanju mišića i ublažavanju grčeva, što ga čini posebno korisnim za sportaše ili osobe koje vode aktivan stil života. Primjena prije ili nakon bavljenja tjelesnom aktivnošću može uvelike smanjiti šanse za ozljede, upale i nelagodu u mišićima.

Svakodnevnom upotrebom ovog losiona ne samo da ćete ublažiti trenutne simptome, već ćete s vremenom povećati i razinu magnezija u tijelu. Ovo poboljšanje će pomoći u cjelokupnom zdravlju, ojačati kosti, stabilizirati razinu šećera u krvi i smanjiti vjerojatnost kroničnih bolesti. Zahvaljujući jednostavnoj formulaciji i prirodnim sastojcima, magnezijev losion može se koristiti tijekom cijele godine kako za ciljane probleme tako i za preventivnu njegu tijela.

Kada pomiješate terapeutske prednosti magnezija s organskim ovlaživačima, stvarate proizvod koji ne samo da ublažava nelagodu, već i poboljšava zdravlje i izgled vaše kože i tijela.