EVROPA se polako sprema na “najekstremniju” zimu i njen početak! OVO NAM DOLAZI (FOTO)

Kako i sami mozemo da vidimo temperature su pale ali ne u onoj mjeri kako se predvidjalo. Od petka u mnogim dijelovima zemlje je bilo jako hladno sa najvisim dnevnim temperaturama oko ili iznad 10 stepeni. Osim toga kako sedmica polako odlazi kisa raste, pokazujuci nam da je moguce da bude i prvi snijeg u visokim dijelovima do kraja sedmice.

U raznim dijelovima Evrope ljeto je zavrsilo a njemacki meteorolozi prognoziraju sada da ce se desiti pad temperature za 20 stepeni. upozorili su da da je moguce da dodje do poplova u jugoistocnoj Njemackoj, uz Austriju i Cescu. Njemacki meteorolog je upozorio da bi pocetak zime sredinom septembra mogao da bude najtezi za podrucje koje je ikad dozivijelo. Do vikenda ocekuje se u na Alpama da bi moglo pasti do dva tri metra snijega.

 

U PODRUCJIMA Hercegovine, Krajine i Jugozapadne Bosne sutra prije podne se ocekuje jaka oblacnost dok u nekim podrucjima Bosne se ocekuje umjerena oblacnosti U rijecnim dolinama i kotlinama je moguc magla. Poslijepodne ce kisa pljuskove i grmljevina da zahvati Hercegovinu, Krajinu i jugozapadnu Bosu a do petka padavine ce se prosiriti i na cijelu zemlju. Puhat ce umjeren juzni vjetar uz moguve jake udare u zapadnim i jugozapadnim podrucjima Bosne. Temperature ce se kretati od 9 do 14 a u juznim krajevima do 17.