“Usvojen sam sa samo 5 godina, a onda nakon 20 godina…”

Kada sam imao samo 5 godina usvojen sam. Dolazim iz Ruminije i moj zivot nije bio toliko jednostavan. Par koji me usvojio tada je vec imao jedno dijete ali su ipak i zeljeli da prosire svoju porodicu i tako sam dosao i ja.

Proces usvajanja u Hrvatskoj je tada bio jako izazovan pa su odlucili da bi trebali da odu u drugu drzavu. Sada imam 19 godina i mogu da kazem da imam najbolju porodicu na svijetu. Moji roditelji uz njihovu podrsku su stvojili porodicu koja ima mnogo tetak, striceva.

Cijelo vrijeme njihova ljubav mi nije izostajala i nije brige nikada falilo. Nikada se nisam osjecao odbaceno i kao da nisam dio njhove porodive. Jako cesto su me vodili nazad u zemlju odakle sam da bi mogao da upoznam se sa svojom kulturom te su napravili i posjetu sirotistu odakle sam usvojen da bi toj djeci donijeli igracke.

Okruzen sa ljubavi i paznjom zivimo sa mnogo zivotinja u domu. Osjecam se jako sretnim jer su me usvojili divni ljudi puni ljubavi i srece. Uistinu se osjecam kao najsretniji covjek.