Savršen TRIK moje svekrve za uklanjanje ŽUTE mrlje sa WC daske: Kao nov je!

Održavanje čiste WC školjke je bitno jer je ona i dalje jedan od najčešće korištenih pribora u kućanstvu. Srećom, povećanje čistoće ovog prostora i poboljšanje higijene vaše kupaonice može se postići bez pribjegavanja oštrim proizvodima za čišćenje poput izbjeljivača ili drugih jakih kemikalija.

Vraćanje sjaja izmijenjenim WC daskama, koje bi mogle izgledati neprivlačne, može izgledati kao zastrašujući izazov. Ipak, vrijeme je da preispitamo tu perspektivu! Odgovarajućim rješenjem možete učinkovito ukloniti one žute mrlje koje se godinama nakupljaju od neadekvatne rutinske njege, poručuju iz Dom i dizajna.

Metode za uklanjanje žute boje sa WC daske.

Kada se čini da su se žute mrlje nataložile na površini WC školjke, postoje učinkoviti kućni lijekovi za rješavanje problema. Evo kako održavati WC školjku čistom:

Koristite sodu bikarbonu za čišćenje WC školjke.

Izbjeljivač se često koristi za uklanjanje tvrdih mrlja i promjena boje, uključujući površine koje su požutjele. Ipak, to možda nije najučinkovitiji izbor, budući da postizanje savršenih rezultata zahtijeva značajan napor i predstavlja rizike za zdravlje. Umjesto toga, možda biste se trebali odlučiti za sodu bikarbonu, koja služi kao sigurnija alternativa i posjeduje značajna svojstva čišćenja i antibakterijska svojstva. Kako bi se postigli najbolji rezultati, postupak se sastoji od više koraka.

Započnite miješanjem pola šalice sode bikarbone s malo vode da dobijete pastu.

Nanesite pastu na WC školjku.

Ostavite da odstoji 5 do 10 minuta.

Zatim mokrom krpom ili spužvom za ribanje očistite sjedalo i uklonite svu prljavštinu i mrlje.

Za briljantno čisto sjedalo, upotrijebite svježu WC četku ili spužvu otpornu na ogrebotine za ribanje kružnim pokretima. Ova metoda, u kombinaciji s prikladnim alatom za ribanje, omogućuje učinkovito prodiranje otopine za dezinfekciju. Zatim obrišite to područje vlažnom krpom i stalno nanosite pastu od sode bikarbone na zamrljani dio dok mrlja ne nestane. Nakon što uklonite mrlju, isperite sjedalo čistom vodom i osušite ga krpom. Alternativno, možete napraviti otopinu za prskanje kombiniranjem 1 litre vode s dvije žlice sode bikarbone u bočici s raspršivačem. Temeljito ga protresite i nanesite koristeći istu tehniku ​​koju smo ranije spomenuli. S nekoliko primjena, sjedalo bi obično trebalo povratiti svoj sjaj.

Nekoliko drugih materijala jednako je učinkovito za čišćenje WC školjke.

Kako biste trajno uklonili žute mrlje s WC školjke, započnite s bocom destiliranog bijelog octa. Uzmite jedan ili dva papirnata ručnika i navlažite ih malom količinom octa te ih raširite po cijeloj površini WC školjke. Ostavite mokre papirnate ručnike da odstoje 1 do 2 sata prije nego što ih odnesete. Nakon što to vrijeme istekne, samo oribajte sjedalo kako biste dovršili zadatak.

Ustrajte s postupkom dok sve žute mrlje u potpunosti ne nestanu. Nanesite još bijelog octa i trljajte dok ne postignete željeni rezultat, zatim očistite vlažnom krpom.