“VIŠE NIJE SA NAMA A SVI SMO JE VOLJELI.” Marija doživjela sudbinu svoje majke i umrla na ulici SAMA.”

Poznati serijal filmova “žikina dinastija” na kojoj su odrasle generacije predstavlja jedan od omiljenih i najgledanijh filmskih serijala na nasem Balkanu a na sve nas je ostavilo utisak. Ovo je kultni serijal i oslikovan emotivnom pricom od mladog para BOBE I MARIJE, cije veza prolazi sve i svasta razne situacije i izazove. Kroz smijeh i zabavu filmovi oslikavaju aspkete zivota ljubavi i porodicnog odnosa.

Iako je serijal Zikina dinastija je bila poznata o veselosti i zabavi a glumci iz ove sfere su svima ostali u dobrom sjecanju. Kada se cuje da je neko iz tih kultnih filmova umro tutga se prosiri medju obozavatejima. Ista takva situacija se desila i sa Rialdom Kadric Šebek koja je poznata Jugoslovenska glumica koja je svojom glumom osvajal srca, i koja je imala ulogu Marije.

Rialda cija je karijere bila jako dobra je predstavljala dosta toga od onoga sto je igral. Ona je bila zena koja je pokazala veliku dozu hrabrosti i odlucnosti tokom svog zivota. Njen zivot je bio bez mnogo prepreka. Ona se preselial u London koji je postao njen novi dom. U ovom novom okruzenju pronasla je stras novu a to je bila psihoterapiaj.

Jedan od trenutaka kada je ona prelomila jeste kada je izgubila majku i to je uticalo na nju i njen daljni tok zivota. OVO JE TRAGICAN DOGADJAJ KOJI JE BIO KLJUCAN za prelazak na psihoterapiju i ona je drugima pomogla da se nose sa bolom i tugom. Rialda je govorila mnogo o stvaranju sigurog puta i prostora za klijente i za sebe da se svi trebamo osloboditi straha.

Ona je dozivjela skoro pa istu sudbinu kao njena majka umrla je od srcanog na ulici sama.