Jelena Tomašević progovorila o teškoj bolesti- “Suprugu nisam ispunila najveću želju.” JA neću možda ni biti živa kada dete krene u školu

Lupus je jedna od cestih autoimunih bolesti koje dolaze ne samo od vanjskim faktorima i nezdravom nacinu zivota. Prekomjerna konzumacija alkohola, duhana, zagadenja i stres mogu da dovedu do raznih stanja u kojima se tijelo okrene protiv sebe. Vazno je prepoznati da mnoge bolesti dolaze od vanjskih uticaja.

Jelena inace supruga proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića u jednoj od emisija je ispricala svoj susret sa ovim teskim oboljenjem. Prema rijecima ove majke koja ima 4 djece prvi znaci bolesti su se manifestovali prije 10 godina i bilo je to na neki nacin zanemarljivo. Nije znala sta je ceka u periodu koji je bio ispred nje. Jelena je nakon rodjenja cetvrog djeteta primjetila da ima otok na jednom prstu a onda se to prosirilo i na drugi.

Zabrinut se obratila ljekarima kada su joj otkrili lupus. u tom trenutku je postala svjesna kakva je to bolest. Jelena se prisjeca da se to desilo dok su boravili u Spaniji a nakon toga u Grckoj se deiso ugovor pa su se preselili za Atinu. Tamo je Jelena trazila drugo misljenje ali je dijagnoza potvrđena. Radila je sve da bi se izbjegla istina.

Kasnije je otkriveno da se u najtezim trenutcima ona povlacila da ne bi bila sama lila suze i sve je to pricala sa svojim sestrama i bila je svjesna da je borba eka. Koji su to simptomi ove bolesti inace budu pod dozom zanemarnosti. Kako ona kaze prvi simptom je bio porast temperature i nakon toga i otok.