“Bosanac objavio koliko zarađuje mjesečno u Njemačkoj,a evo KOLIKO mu treba za život.” Ja jedva preživim, ništa mi ne ostane

Kratak snimak koji se pojavio sa mjesecnom zaradom u Njemackoj i troskovima ima sigurno preko 1000 komentara koji idu iz krajnosti u krajnost. Senad Iljazovic je na instagramu objavio kolika je po njemu mjesecna zarad u Njemackoj i koliko njemu novca ostane kada podmire se mjesecne troskove. U Instagramu navodi da od zarade 2200 mjesecno, 700 ide na stan, 200 n auto, 50 na gorivo, 400 na hrani i 300 eura kredita i osiguranja i mobilni telefon je 100 i rekao je da potrosi jos oko 200 eura. Po ovoj racunici mu ostane 250 eura da bi prezivjela.

Kratak snimak sa mjesecnom zaradom i troskovima ima 1000 komentara a oni tvrde da “Zivot u Njemackoj nije bolji” i ima oni koji govore da je ovo netacna racunica i pitaju kako toliko daje za kredit.

Supruga i ja zivimo u Austrji sa 3500 eura. pored svih troskova i racuna ostanem za jezero svake godine, godisnji odmor od 4 sedmice i super zivimo. Dok sam zivio u Bosni bio sam u minusu. U Srbiji plata 700 eura a troskovi zivota su veci nego u Njemackoj. Problem Balkanaca je sto kada se docepaju zapada moraju da kupe skup auto i prave gresku. Vidim svi su se vratili na Balkan jer im je jako lose.

Samo se pitam za sve one koji trose 1500 eura na hranu sta vi to jedete. “nemamo kredite ni raze za auto a plata je veca od 2000 eura i nas dvoje ne prezivljavamo nego zivimo lijepo.” “Meni je super  dvije godine u NJemackoj sam ustedio iznos koji sam mogao samo da sanjam u Srbiji”