Dječaka iz Bosne majka ostavila kad je imao samo 7 godina! “FALI MI MAJKA A NAJVISE MI FALI BRAT…

Mi cemo danas da vam ispricamo jednu pricu iz 2017 godine kada je majka napustila malenog Ajdina a njegova sudbina nikog nije ostavila ravnodusnim. Proslo je od svega toga 7 godina a djecak sada zivi drugaciji nacin zivota i mnogo kvalitetnije nego prije kada ga je majka ostavila sa dedom koji je bio bolestan da bi imala bolji zivot.

Kada je majka otisla odvela je sa sobom i mladjeg sina Ajdinovog brata a on je ostao da tuguje i da boluje za svojim bratom. prica Ajdina iz Bosne i Hercegovine kojeg je odgojio djed je odjeknula u cijelom regionu. Ajdina je preuzeo djed ali i djed je bio ozlijedjen i potrebna mu je bila pomoc te se oslanjao na stake.

Njih dvoje su na sve nacine trudili se da savladaju sve zajednicke izazove. Stanuju u malenoj trosnoj kucuci, bez stuje i bez prihoda. Dedina ozjede noge je onemogucila da on radi i to je dovelo do toga da nemaju finansijska sredstva. Kada je majka otisla odvela je i brata a Ajdinova velika zelja je bilo biciklo ali djed mu nije mogao ostvariti tu zelju.

Povremeno Ajdin se cuje sa majkom ali kak kaze to ne moze da odgovori na emocionalnu prazninu koju on ima i osjeca pogotov kao tada djecak od osam godina. Otac jako esto radi van kuce rijetko je tu a prema rijecima djeda i ne pomaze oko odgoja djecaka.

“Nedostaje mi majka a najvise mi fali brat… ALi sve ce proci…”uplakao je rekao djecak!