“Prije 5 godina pomogao sam bratu da sa porodicom ode za Njemačku za boljim zivotom

Ja i moja supruga smo njenom bratu i njegovoj porodici zaista pomogli da se presele u Njemacku i to prije pet godina. Oni su se tada borili sa jako teskim stanjem sa siromastvom i sada mi je drago kada ih vidim da se penju i to bez nekih poteskoca. Nasi zivoti su ispunjeno i trenutno nemamo namjeru da idemo ili da se selimo.

Sest mjeseci nakon sto su otisli su se poceli suocavati sa problemima. od tada jako svoj uspjeh usporedjuju sa nasim i cesto se trude da nas nadmase. Prosle godine dok smo bili na odmoru na Cipru primjetili smo da kada god izaberemo neku lokaciju i oni to urade. Ove godine smo zeljeli istraziti Italiju i oni su isto tako odabrali.ž

Njihova sposobnost da nas prate je u jednu ruku fascinantno. Neprestalno nas obavjestavaju da imaju velike troskove na odmoru ali nas ne zanimaju detalji toga ni ti finansijski detalji. Zanimljivo je da smo prije dvije godine kupili auto a oni su brzo nabavili isti model ali u drugoj boji. Isto se desilo i sa usisivacem koji smo nabavili. Ne znam sta drugo da kazem osim da me njihove sklonosti prema kopiranju prate i oponasaju.