“Ako rodiš žensko dijete, vraćaj se kući majci…”Rekao je suprug ženi a onda zanijemio kada se porodila!

Mi sada u nastavku ovog clanka govorimo o vjeri ISLAM koja je u zadnje vrijeme toliko popularno u medijam pogotv neke izjave i izreke. Govorimo sada o nekim pravilima u ovoj vjeri koje za druge ljude i nisu toliko uobicajne stvari.

U 21. vijeku veliku broj roditelji nastavljaju da dizu pometnje oko rodjenja djeteta. Povjesno gledano zene se suocavaju sa nekom vrstom stigme ako nisz rodile musko potomstvo a u nekim podrucjima ostaje na snazi i dan danas. Imam habit Muhamed Demitovic je na jednom od skupova objavio da je Bog taj koji je odlucio da djetetu da spol i naglasivsi da je vaznije zdravlje i sposobnost djece da bi se razvili. Bracni par dobio tri kcerke a supruga je ponovo u drugom stanju te onda.

Covjek je u toj mjeri toliko se fokusirao na musku djecu da je izjavio da vise ne zeli zensku djecu. Supruzi je tada rekao: “Ako dobijes zensko dijete nemoj se vracati iz bolnice.” Kada je zena rodila djevojcicu bila je ispunjena tugom i suzaa i nije mogla da progovori. Prisutni ljeakr je bio jako mudar i zatecen svemu tome. Jer se svaka majak raduje djetetu koliko god bio tezak porod ali ova zena je toliko neutjesna bila.

Rekla je ljekaru: Ova moja kcerka oznacava kraj braka. Rekao je ako dobijem curicu da ne dolazim kuci- Ojnda je ljekar zatrazio broj od njenog supruga nazvao ga i rekao u: Cestitamo dobili ste sina. On je toliko sretan bio da je poletio da vidi ga.U medjuvrmeenu se rodilo nekoliko djece i jedno dijete da deformitetom. Ljekar je pogledao djecaka i toliko je bio u strahu.

Onda je utjesno polozio ruku i rekao:Spusti ruku dolje, predstavio mu kcerku i rekao: “Ovo je tvoje dijete” Ovo otkrice mu je bitno bilo da zagrli svoju kcerku sa ljubavi i nju i suprugu .