“Suprug i ja smo kupili stan kada smo dobili bebu i nismo to ocekivali…”

Suprug i ja smo od skoro kupili stan a i dobili smo bebu. Mlađa sestra od tetke je bila kod nas par dana dok joj je i trajao upis na fakultet.

Ona je jako mlada te je izlazila i dolazila kada je htjela nij ni u jednom trenutku postovala moju molbu da ne pravi buku barem dok nam bebica spava te je svo vrijeme i bila na telefonu a stalno su neki problemi bili oko hrane i iizbora hrane, nikada joj nije nista prijalo.


Jednom sam je zamolila da mi makar 2 h pricuva dijete barem dok zavrsim nesto po gradu a njen odgovor je tada bio da je stigla da studira a ne da bejbisitira. To me je toliko povrijedilo, nisam mogla da vjerujem da mi je to rekla.

Ja sam se zaista potrudila, ugostila sam bez da joj ista lose na sve to kazem. Danas me tetka zove kaze da rezervisem jednu sobu za sestru kao mogla bi tu da bude dok joj traje predavanje jer se ja uskoro vracam na posao i nece ni primjetiti da je tu a moze nekada i dijete pricuvati i pomoci.

Ja sam u tom trenutku rekla da je ona dosla da studira a ne da bejbisituje i da moze da preda konkurs za neki studentski dom i na to se tetka jako uvrijedila i iz sve snage me izvrijedjala. Moja dobra volja je bila da joj pomognem tih par dana aliu rodjenoj kuci da ja nekog titram meni ne pada na pamet.