“Suprug je odnio zadnji dinar iz kuće a mene ostavio samu sa malom bebom bez ičega…”

Suprug je pokupio zadnji dinar iz kuce i ostavio me samu s djetetom.

Na moje veliko iznenadjenje kada je shvatila u kakvoj sam ja situaciju i sta se desava, moja svekrva je bila jedina osoba koja je bila uz mene i u tim teskim trenutcima mi je pruzila ruku.

Cak je tada i moja majka rekla mi da za mene i moje dijete tu nema mjesta jer je tu vec bila moja starija sestra koja se razvela godinu prije  i tu je kod nje.

To je bio trenutak kada sam prvi put svojoj skvervi rekla Hvala od srca jer mi je pruzila i ruku.

Rekla mi je: “Hajde sada nismo stranci.” Odbrusila mi je tada i bukvalno uzela mi dijete iz ruku koje sam cvrsto drzala jer sam i dalje u velikom soku bila.

“Dodji ljepoto kod bake. Majka ima mnogo posla, mora da vas spakuje. Hoces li ti da zivis ovdje sa svojom bakom?- pricala je tada moja svekrva mojoj kcerkici. “Naravno da hoces, baka ce ti da prica sve te price i plete pletenice.”

Slusala sam i gledala sam i nisam mogla da vjerujem. Spakovala sam i posla sa njom a onda je jos vece iznenadjenje bilo kada je meni i kcerki dala najvecu sobu koju je imala u stanu a ona je otisla u malu. Vidjela je da sam ponovo sokirana poa je rekla:

“Sta si ti mislila= Da cu vas staviti u maleni cumez? Sta ce meni vise mjesta! Tebi i djetetu to treba.”Rekla je to i postavila nam da jedemo tada.

“Ti dojis. Ja sma ti spremila povrce na pari i malo barenog mesa. Mislim ako zelis ja cu t napraviti nesto drugo a ovo su u moje vrijeme jele dojilje.”

Tako je ta zena hladnog izgleda i uvijek neprijateljskog nastupa pocela polako da se otvara predamnom i shvatila sam da je jako dobra zena.