Ona se dopisivala sa vojnikom 12 mjeseci i slala velike količine novca a kada je djeci pokazala sliku njen svijet je STAO! “Saznala sam bolnu istinu od koje se oporavljam.”

Danas smo za vas spremili jednu temu koja se tiče u ovom slučaju internet prevare koja je u ovom digitalnom svijetu postala toliko popularna i postoji. Mnogi ljudi koji su starije generacije su tek upoznali se sa mogućnostima i blagodatima od interneta i slabo ko od njih zna za sajber napade i prevare. Tako nam dolazi jedna priča od Amerikanke koja je imala jako neugodno iskustvo a kada je shvatila o čemu se radi pa skoro da je prekasno bilo.

Žrva prevare u ovom svemu jeste Džuli Prajs koji je iz Oklahome a nedavno je odlučila sa svima da podijelu svoju priču da bi nekog spasila od činjena iste greške. Radi se o tome da je htjrla da proba neki od sajtova za upoznavanje a navodno njen je muž umro prije deset godna i svo to vrijeme je bila sama i usamljena. Njena djeca su joj uvijek bila podrška i govorila joj da nastavi sa svojim zivotom ali nikda nije bila spremna za to.ž

Dok je imala pritisak od porodice ona je odlučila da počne da se socijalizuje i da proba da pronađe srodnu dušu putem interneta. Napravila je nalog i počela je komunicirati sa čovjekom Džonatan Ramos. On se predstavio kao član američkog vazduhoplovstva koji je isto tražio srodnu dušu te nakon dugih razgvorra on je slao njoj svoje slike i to je njoj dalo snage da mu vjeruje.

Dopisivanje je trajalo godinu a onda se desio preokret. Rekao je da mu je loše da je u teskoj finansijskoj situaciju i da mu treba novac i da joj vraca po povratku sa misije. Ona je bila lakovjerna poslala mu novac pa je prodala i auto i vjerenički prsten i sav nakit koji je imala.

Kada je sav taj novac stigao do njega on je nestao i njihova komunikacija je prestala.

“Stidim se jer sam vjerovala strancu. Stidim se sto sam toliko lakovjerna bila.”

Ona je odlučila da prizna svojoj djeci ali djeca s ujoj rekla da je ovo internet prevara i da covjek koji stoji iza svega ovoga je veliki prevarant koji koristi tudji identitet.