Ona je bila njegova velika ljubav- Marinko Rokvić nije čekao ni trenutak odmah prihvatio vanbračnog sina! OVO je njegova majka, njena ljepota osvaja

Marinko Rokvić nas je napustio zauvijek prije više od godinu dana ali je zaista poseban umjetnik bio a nakon njegovog odlaska ostala je velika praznica jer je ostala velika porodica koja ni dan danas nie prihvatila njegovu smrt i odlazak.

Marinko je dugo bio u braku sa suprugom Slavicom sa kojom ima dvoje djece. Nikola i Marko ali postoji i treći vanbračni sin za kojeg se do skoro nije znalo. Sina je dobio kao plod ljubavi koje je imao sa Milom koja se nije toliko ni pojavljivala u javnosti i nije htjela da bude ispred medija.

Marinko nikada nije stupio u brak sa Milom ali kako se navodi ljubavi je velika bila i što se tiče njegovog sina Darija jednom prilikom je rekao da je kao mladji volio da sluša očeve kasete i da je bilo trenutaka kada mu je falio u odrastanju ali su imali i redovan kontakt. Njegov sin Dario je 1995 godine preselio se u Kanadu ali kontakt nisu prekidali i kaze da je sretan jer imaju dobru kominikaciju.