1 šalica mjesečno i čak će i suhi panj biti obasut CVIJEĆEM: Moja orhideja cvjeta bez prestanka cijele godine!

Otkrijte jednostavne tehnike navedene u ovom članku koje će vam omogućiti da učinkovito njegujete orhideju, što će rezultirati obilnim prikazom cvjetova. Uz pravilnu njegu, ovo izvrsno cvijeće može krasiti grane impresivnih 5-6 mjeseci.

Cvjetovi posjeduju živahnu i živu boju. Kako bi lišće ostalo svježe, a korijenje čvrsto, važno je pridržavati se preporuka YouTube kanala Mảo ẹo chười sạn. Održavanje odgovarajuće vlažnosti zraka je ključno. Korištenjem ovog organskog gnojiva postići ćete iznimne rezultate. Jednom mjesečno temeljito navodnjavajte korijenje orhideje kako biste ga očistili.

Kako vrijeme prolazi, ostaci prethodnog gnojiva nakupljaju se u blizini korijena, pa ih je potrebno ukloniti. Da biste očistili orhideju, uronite je u vodenu kupelj na 30 minuta.

Da bi se stvorilo organsko gnojivo, moraju se ispuniti određeni zahtjevi.

Jedna repa, teška otprilike 30 grama.
voda

Pristup:

Kako bi pospješila cvjetanje i ubrzao rast biljaka, cikla se može pohvaliti bogatstvom hranjivih tvari. Započnite tako da narežete ciklu i stavite je u blender, prelijte je litrom vode. Nakon miješanja, procijedite smjesu kroz gusto cjedilo. Pobrinite se za lišće orhideje tako da ocijedite sav višak vode, a zatim namočite pamučni štapić u pripremljeni sok od cikle. Tupferom temeljito obrišite obje strane listova. Prebacite sok od cikle u bočicu s raspršivačem i obilno naprskajte orhideju. Pustite da se osuši na zraku prije nanošenja gnojiva izravno na korijenje, pazeći da se ovaj korak provodi jednom mjesečno. Ne zaboravite staviti posudu ispod orhideje kako biste skupili višak tekućine.

Koristeći ovu tehniku, orhideja će kontinuirano proizvoditi uzastopne cvjetove. Za više detalja pogledajte priloženi video koji se nalazi na kraju članka.

Uzgoj riže zahtijeva upotrebu gnojiva.

Zatim ću s vama podijeliti formulu za dodatno izvanredno gnojivo koje će vašim orhidejama dati bujno cvjetanje. Nakon njegove primjene, možete očekivati ​​značajan porast njihovog cvjetanja.

Ono što zahtijevamo je:

Za pripremu riže pomiješajte 5 žlica riže s 500 ml vode sobne temperature, po potrebi vatom.

Pristup:

Započnite stavljanjem riže u zdjelu i provjerite da li je potpuno uronjena u vodu. Temeljito očistite rižu rukom, pazeći da je pažljivo operete. Zatim propasirajte rižu kroz gusto sito kako biste uklonili sve nečistoće. Uzmite pamučni štapić i umočite ga u rižinu vodu, upotrijebite ga za čišćenje lišća orhideje. Ovaj proces učinkovito eliminira sve štetne bakterije ili insekte dok istovremeno orhidejama osigurava bitne hranjive tvari. Preporučuje se ponavljanje ovog postupka svaka dva tjedna za optimalne rezultate. Alternativno, rižinu vodu možete pretočiti u bocu s raspršivačem i ravnomjerno je rasporediti po gornjoj i donjoj površini lišća.

Za početak uzmite zdjelu i stavite orhideju unutra. Ulijte rižinu vodu u zdjelu, pazeći da dopre do korijena. Ostavite orhideju da se namače u ovoj hranjivoj mješavini otprilike 1 sat, dopuštajući korijenju da upije obilje hranjivih tvari. Nakon toga ostavite višak vode da iscuri i ostavite orhideju da se osuši. Ponovite ovaj blagotvorni postupak svakih 14 dana. Druga mogućnost je zamrznuti rižinu vodu, stvarajući praktične kockice kojima se može lako pristupiti kada je potrebno. Jednostavno otopite kocke i pričekajte da voda postigne sobnu temperaturu. Ova metoda osigurava da ćete uvijek imati spremno dostupno fantastično gnojivo.

Obavijest:

Izbjegavajte stavljati smrznute kockice vode od riže izravno na orhideju, jer imaju averziju prema niskim temperaturama. Za otprilike 2-3 tjedna počet ćete primijetiti primjetne promjene. Lišće će zadržati svoju živopisnu zelenu boju, izniknut će svježe korijenje, a bujat će obilje cvjetova.

Neka vam se sreća nasmiješi!