Ljekari ostaju u čudu: Tri kašike ove smjese dnevno, bomba za krvnu sliku! (RECEPT)

U analizi krvne slike, bitno je ne samo pratiti broj crvenih krvnih zrnaca, već i nivo hemoglobina. Ako je hemoglobin nizak, to može dovesti do smanjenog prenosa kiseonika, što na kraju rezultira anemijom.

Narodna medicina obiluje raznovrsnim, prirodnim i efikasnim receptima za povećanje hemoglobina u krvi. Fokusirajte se na recepte koji su obogaćeni vitaminima kako biste postigli željeni rezultat.

Stoga, u nastavku teksta, donosimo recept za pripremu prirodnog eliksira koji značajno povećava broj eritrocita i pozitivno utiče na opštu krvnu sliku. Ne odgađajte pripremu ovog prirodnog lijeka. Osim što je ukusan, donosi i neizostavne pozitivne učinke na zdravlje.

Sastojci:

  • – 200 ml meda
  • – 200 g oraha
  • – 200 g suvog grožđa
  • – 200 ml soka od šargarepe
  • – 200 ml soka od cvekle
  • – 2 limuna

Priprema:

Operite limun, prerežite ih na pola i izvadite sjemenke. Zatim ih sameljite zajedno s korom, osim ako nisu tretirani pesticidima, te tu smjesu stavite u staklenu teglu zapremine jednog litra. Dodajte med, sok od cvekle i šargarepe, dobro promiješajte. Zatim dodajte mljevene ili sitno sjeckane orahe i suvo grožđe, opet promiješajte.

Navedena količina sastojaka rezultiraće kilogramom ukusne i zdrave smjese. Čuvajte pripremljeni eliksir u staklenoj tegli u frižideru.

Uzimajte po jednu kašiku ove smjese prije svakog obroka, tri puta dnevno. Jedna od prednosti ovog lijeka je što ne uzrokuje neželjene efekte. Osjećaćete se puni energije, a nakon dvije sedmice korištenja, provjerite svoju krvnu sliku – rezultati će vas sigurno pozitivno iznenaditi.

Podijelite ovaj recept s drugima, uključujući i svog ljekara!