Domaća mast protiv Bolnih Zglobova: Pomaže već poslije prvog nanošenja!

Priprema ove magične masti ne zahtijeva ništa osim jednostavnih sastojaka koji su vjerovatno već prisutni u vašoj kuhinji. Ovaj recept se pokazao izuzetno efikasnim, pružajući olakšanje već nakon prvog korištenja.

Svi smo upoznati s bolnim senzacijama u zglobovima. Obično se bol manifestuje u koljenima, ramenima ili laktovima, ostavljajući nas osjećajima slomljenosti. Nakon četrdesete, često smatramo da su ovi bolovi neizbježni pratilac starenja. Ali šta kada se bolovi jave već u dvadesetim ili tridesetim godinama? Da li to znači da smo već “stari”?

Postoji nekoliko mogućih uzroka ovih bolova – povrede, prekomjerna opterećenja, lomovi, artritis ili reuma. Međutim, umjesto da raspravljamo o uzrocima, fokusirajmo se na to kako se brzo riješiti ovih neugodnih senzacija u zglobovima.

Priprema:

Za pripremu masti, trebat će vam

  • med,
  • ljuti senf,
  • so
  • i soda bikarbona,

svaki sastojak u količini od jedne supene kašike. Sve sastojke dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Zatim smjesu stavite u praznu kutiju od kreme ili neku drugu prikladnu ambalažu. Ova mast će biti vaš spasitelj.

Primjena:

Nanesite ovu magičnu mast na bolno mjesto i prekrijte ga oblogom, poput najlonske kese, zatim omotajte toplim, po mogućnosti vunenim šalom. Držite ovaj oblog oko 1,5-2 sata. Najbolje je obaviti ovaj postupak prije spavanja, tako da zglob ostane miran nakon uklanjanja obloga. Ujutru isperite.

Nemojte se ograničiti samo na jedan tretman; ponovite ga 4-5 dana zaredom. Olakšanje ćete osjetiti već nakon prvog postupka. Ako je potrebno, ponavljajte postupak prema potrebi. Količina masti će biti dovoljna za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.