Bolovi u stopalima, koljenima i kukovima odlaze kao rukom odnešeni – Lagane vježbe koje će vas riješiti mnogih problema!

Tokom godina sam boli u koljenima imao nekoliko operacija, ali i dalje su me ponekad boljela, što mi je stvaralo nelagodu. Bol u koljenima, stopalima i kukovima često mogu ukazivati na moguće oštećenje tetive ili hrskavice.

Može biti teško dijagnostifikovati problem; jer problemi s kukovima mogu dovesti do boli u koljenima, a problemi s koljenima mogu dovesti do bola u stopalima.

Uvijek su mi savjetovali da radim preventivne vježbe da bi mi zglobovi bili bolje, ali nikad nisam razumio kako. Nikad nisam ni našao vremena za to.

Međutim, nedavno sam pronašao neke savjete koji mogu pomoći ljudima koji trpe bolove u kukovima, koljenima ili stopalima.

Ojačajte gležnjeve

sjedite i podignite nogu
polako kružite podignutim stopalom
ponovite 10 puta u jednom smjeru i 10 puta u drugom. Uradite to na obje noge.

Hodajte na vrhovima prstiju

Možda zvuči čudno, ali ovo je vježba koju možete izvoditi dok šetate po kući i obavljate svakodnevne zadatke. Pokušajte brzo hodati na vrhovima prstiju – ovo će ojačati koljena i bit će to mala vježbica za vaša stopala. Također pomaže i da poboljšate ravnotežu. Radite to između 5 i 15 minuta ili kad se umorite prestanite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *