Bubiljice na licu otkrivaju sa kojim bolestiam se borite: Ako se pojave na ovom mjestu JASAN SU ZNAK (FOTO)

Ako imate problem i patite od cisticnih akni bilo bi najbolje da posjetite deramotolga umjesta da kopate po licu, dekolteu ili ledjima i tkao napravite haos koji je strasan i ko zna kako bi se rijesili toga.

1. bubuljice na bradi:

Ako se pojave na ovom dijelu to govori o hormonskim promjenama koje se mogu desiti na tijelu a kod zena mogu da pokazu da se radi i o pocertku ciklusa. Redukcija i drugacija hrana moze da vam pomogne. Najbolje za vas bi billo da se odreknete masne hrane i umjesto toga u svoju prehranu ubacite i proteinskih proizvoda koji bi napravili pravu regulaciju.

2. bubuljice na sljepocnici

Cest uzrok akni na ovom dijelu tijela jeste kontakt sa raznim proizvodima za kosu. Razne tretmane i šampone treba da utrljate u kosu ali bitno je da to radite samo na vrhovima a ne na cijelo tijeme. Osobe koje imaju masnu kozu su inace su dosta sklonije aknama, kada proizvodi i preparati dodju u kontakt sa masnocom i koza odreaguje ovako

 

3.bubuljice na uglovima usana

 

Za sve je ovo kriva hrana koju vi konzumirate. Posebno kisele namirnice kao stu vocni sokovi i sirće koje koristite. Čak i ako jedete masn uhranu. Ako imate tendeciju da se jave akne nakon jela uvijek koristite krpu.

 

AKO VAM SE JAVE NA ZONI 1 I ZONA 2  TO JESTE ČELO- RACUNAJTE DA SU TO PROBAVNI PROBLEMI

Jedite manje brzu hranu, smanjite kolicinu masnoce i krenite polako sa laganijom hranom dodajte vise vode u organizam i ubacite i krastavce.

 

ZONA TRI IZMEĐU OBRVA TO VAM JE JETRA

Organizam vam salje upozorenje da smanjite unos alkohola, masne hrane i mlijecnih proizvoda. oVO JE ZONA KOJA VAM POKAZJE ALERGIJU I TO VAM DAJE PREPOSTAVKU DA PAZITE STA JEDETE. SVAKI dan vjezbajte 30 minuta i vodite racuna da dovoljno spavate jer to treba vasoj jetri.

 

ZONA 4 I 5 TO VAM JE POJAVA BUBULJICA OKO OCIJU PROBLEMI SA BUBREZIMA

 

BIlo kakva pojava oko ociju  i tamni krugovi govore o mogucnoj dehidraciji i manjku vode u organizmu.

ZONA 6 TO VAM JE SRCE

Provjerite najprije krvni pritisak i kolicinu vitamina B. Nemojte da jedete zacinjenu hranu i smanjite i unos mesa. Pronadjite nacin da smanjite holesterol tako sto jedete orasaste plodove avokado i rbu. Kako ovaj dio lica imam prirodno sire pore i pazite da vasoj kozmetici je dobar rok trajanja da se ne zacepe pore.