Čaroban lijek za štitnjaču, srce, krv i kosti mi ga bacamo kao da je obično smeće!

Postoji više bitnih uloga koje kalcijum igra u tijelu. Uz svoju ulogu u promicanju zdrave gustine kostiju i smanjenju rizika od osteoporoze, kalcij također igra vitalnu ulogu u regulaciji funkcionisanja živaca i mišića, održavanju stabilnog otkucaja srca, sprječavanju prekomjernog zgrušavanja krvi i olakšavanju mirnog sna.

Uloga imunoloških ćelija u održavanju zdrave kože i kose ne može se potcijeniti u njenoj važnosti.

Nedostatak kalcijuma u tijelu može se pripisati nekoliko faktora, a to su pretjerano sjedilačko ponašanje, konzumacija kafe, alkohola i gaziranih pića. Osobe koje su trudne, prolaze kroz menopauzu ili imaju probavne smetnje posebno su osjetljive na nedostatak kalcija.

Ljuska jajeta, izvanredan prirodni izvor kalcija, ima sadržaj kalcija od 90 posto. Ono što ga čini još izuzetnijim je njegova nevjerovatna sličnost u hemijskom sastavu s ljudskim kostima i zubima, što omogućava tijelu da ga tijelo apsorbira bez napora.

Kada se daje u većim količinama, efikasno rješava simptome povezane s nedostatkom kalcija, sprječava napredovanje osteoporoze i pruža olakšanje od visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska. Osim toga, potiče koštanu srž da stvara krvna zrnca.

Štaviše, ljuska jajeta je bogata raznim esencijalnim mineralima kao što su gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Upravo zbog toga brojni stručnjaci predlažu korištenje mljevene ljuske jajeta kao prirodnog i izuzetno efikasnog izvora kalcija. Odgovarajuća dnevna doza mljevene ljuske jajeta kreće se od 1,5 do 3 grama, ovisno o dobi.

Lijekovi za stanja vezana za štitnu žlijezdu.

Temeljno očistite i osušite osam ljuski jaja, a zatim nastavite da ih drobite. Zdrobljene ljuske potopite u sok od dva limuna i ostavite da se mariniraju u frižideru nekoliko dana. Nakon što se ljuske otope, dobivenu tečnost procijedite i pomiješajte sa litrom rakije i kilogramom meda. Ostavite ovu mješavinu da odstoji sedam dana prije nego što bude spremna za konzumaciju. Uzimajte po jednu kašičicu mešavine dva do četiri puta dnevno posle jela.

Dostupni su različiti lijekovi za liječenje gastritisa i čira.

Pomiješajte kašiku ljuske jaja u prahu, kašiku šećera i kašiku mlevenog muškatnog oraščića. Konzumirajte po jednu kašičicu ove mešavine tri puta dnevno tokom 20 dana. Pospite mljevene ljuske jajeta na dvije kašike limunovog soka stavljenog na nož. Kada se ljuske otope u soku, ulijte decilitar toplog mlijeka. Ovu mješavinu konzumirajte dva puta dnevno, jednom ujutru prije bilo čega i jednom uveče prije spavanja.

U cilju jačanja tjelesne građe i pročišćavanja krvotoka ulažu se napori.

Četiri ili pet jaja temeljno očistite spolja, usitnite ih i pomiješajte sa tri litre vode. Vodu, zajedno sa ljuskom jajeta, stavite u frižider na najviše nedelju dana. Ova voda se zatim može konzumirati kao napitak. Da biste iskoristili prednosti, konzumirajte dvije do tri čaše ove vode dnevno, dodajući malu količinu limunovog soka za dodatni okus.