EVO KAKO DA SE RIJEŠITE MASNOG STOMAKA I OČISTITE JETRU: Treba vam samo NAPITAK OD OVE BILJKE, prepolovit ćete se i biti zdraviji

Iako biljni napitci dobiveni prema narodnim receptima mogu ponuditi potencijalne dobrobiti za zdravlje jetre, ključno je potražiti savjet zdravstvenog stručnjaka prije nego što krenete s bilo kakvim planom čišćenja ili liječenja. Evo nekoliko primjera tradicionalnih napitaka za jačanje jetre:

Mliječni čičak, poznat po svojim hepatoprotektivnim svojstvima, ima sposobnost zaštite stanica jetre. Za pripremu napitka 30 g sitno samljevenih sjemenki čička pomiješa se s 0,5 l vode i kuha dok se tekućina ne smanji za polovinu. Preporuča se popiti razrijeđenu smjesu s toplom vodom prije spavanja.
Da biste napravili hranjivi napitak od zobi, pomiješajte 1 žlicu zobi s 200 ml vruće vode i ostavite da odstoji do večeri. Nakon što procijedite smjesu, poboljšajte njen okus i dobrobiti dodavanjem malo cimeta i kurkume. Uživajte u ovom revitalizirajućem napitku u dvije porcije prije večere i prije spavanja.
Da biste pripremili umirujući pripravak, pomiješajte đumbir s toplom vodom, limunovim sokom i medom. Ostavite ovu mješavinu da kuha 15 minuta prije nego što je konzumirate jedan sat prije spavanja. Međutim, osobe s visokim krvnim tlakom trebaju se suzdržati od upotrebe đumbira.
Za pripremu cikle potrebno ju je kuhati u vodi dok se tekućina ne reducira za trećinu. Prije spavanja uobičajeno je popiti čaj od procijeđene cikle.
Prije spavanja, mješavina kamilice, gospine trave, brezinih pupoljaka i vječnih pješčanih cvjetova potopi se u vodu u termos boci cijeli dan. Ovaj sastav se zatim konzumira.

Iako ovi tradicionalni lijekovi potencijalno mogu pomoći u održavanju zdravlja jetre, nema znanstvenih dokaza koji bi potkrijepili njihovu učinkovitost u uklanjanju masnoće iz jetre ili smanjenju ukupne masnoće u tijelu. Važno je napomenuti da se ne preporučuje oslanjanje samo na ove metode za liječenje ili prevenciju medicinskih stanja. Prije započinjanja bilo kakvog plana detoksikacije ili liječenja, ključno je konzultirati se sa zdravstvenim djelatnikom za stručno vodstvo i savjet.