“Evo šta da radiš kad muž izgubi interesovanje za tebe i intimu”: Ako čuješ da ovo govori ostavi ga

Kad muževi izgube interes, brojne se žene nađu u razmišljanju koje korake poduzeti, a ruska psihologinja dala je rješenje za tu dilemu.

Prevalencija nevjere u vezama i brakovima postaje sve očiglednija. U izvanbračne veze upuštaju se uglavnom muškarci, a čak i kad njihove žene otkriju izdaju, skloni su oprostiti i krenuti dalje. Ono što je vrijedno pažnje je da muškarci najčešće varaju zbog nedostatka emocionalne povezanosti, dok žene često izražavaju nezadovoljstvo kvalitetom svojih bračnih odnosa.

Mihail Labkovski, ruski psiholog, ponudio je rješenje ženama koje se suočavaju s ovim problemom.

Problem: Suprugov entuzijazam za intimne odnose znatno je smanjen.

Mogući rekreirani tekst: Jedno od mogućih objašnjenja za nedostatak intimnosti vašeg supruga moglo bi biti da su se njegovi osjećaji prema vama smanjili. U idealnom scenariju, osobe u braku rastu zajedno sudjelujući u zajedničkim iskustvima, otvorenoj komunikaciji i uživanju u aktivnostima kao što su putovanja i zajedničko gledanje filmova.

Složenost odnosa u stvarnom životu daleko je od jednostavne. Ljudi ulaze u brak iz različitih pogrešnih motiva, kao što je vjenčanje radi vjenčanja samo jednom ili podlijeganje pritisku društva. Neki pojedinci čak vjeruju da će brak magično riješiti postojeće probleme u njihovoj vezi. Međutim, nije neuobičajeno da parovi otkriju da njihova se*ualna kompatibilnost i dalje nedostaje unatoč bračnom statusu. Važno je shvatiti da puki vjenčani list ne može riješiti probleme unutar spavaće sobe.

Da biste riješili ovaj problem, preporuča se pratiti vašeg supružnika psihologu. U slučaju da vaš muž odbije ovu opciju, moj bi prijedlog bio da razmislite o odvajanju od njega.