EVO ZAŠTO DUGA KOSA NIJE ZA STARIJE ŽENE: Čim pređe 50, svaka žena treba da se ošiša na kratko!

S navršenom pedesetom ne mora se odlučiti za “mušku frizuru”, ali je dužna podšišati kosu znatno kraće, kako je to za žene običaj.

Tipično, duga, lepršava kosa obično se povezuje s mladim djevojkama i ženama, a ne sa starijima.

Pojam tradicije je u ovom pitanju potpuno nebitan. Proces starenja utječe na kosu i muškaraca i žena, a održavanje njihove vitalnosti, koja je pokazatelj sveukupne mladolikosti, postaje sve veći izazov.

Postoji široka lepeza robnih marki, osobito onih u luksuznom i profesionalnom sektoru, koje nude proizvode za kosu protiv starenja. Međutim, važno je prepoznati da je učinkovitost ovih proizvoda u velikoj mjeri upitna. Šampon, maska ​​i regenerator sami po sebi ne mogu magično promijeniti kosu, učiniti je gušćom ili sjajnijom.

Stanje nečije kose određeno je folikulom iz kojeg potječe. Kada folikul dobije odgovarajuću prehranu i ostane slobodan od bilo kakvih tjelesnih abnormalnosti, sposoban je proizvoditi zdravu kosu. U određenim slučajevima, folikul je nevjerojatno otporan, podnosi čak i štetne učinke amonijaka koji se nalazi u boji za kosu. Međutim, kako čovjek stari, te promjene utječu na cijelo tijelo.

Kako žene stare, nije neuobičajeno da dožive stanjivanje kose, prirodni proces koji ne bi trebao biti izvor srama.

Kako žene uđu u menopauzu, njihova kosa prolazi kroz primjetnu promjenu, postaje sve tanja i lomljivija, što je čini podložnijom oštećenjima. Nažalost, čini se da nema rješenja za ublažavanje ovih problema.

Kada kosa postane suha i nedostaje joj vlage, ima tendenciju kovrčanja i gubitka kose. Osim toga, čin bojanja kose može dodatno ubrzati ovu štetu.

Kako žene stare, proizvodnja estrogena, koji ima ključnu ulogu u životnom ciklusu stanica kože i kose, postupno se smanjuje u ženskom tijelu.

Agonija gubitka kose nije isključiva kod žena; muškarci također doživljavaju ovo nesretno stanje.

Nemojmo se zavaravati oslanjajući se na tradiciju: starije žene često smatraju da im duga kosa ne stoji dobro zbog sklonosti da postane tanka i suha, što rezultira nimalo laskavim izgledom.