I laik se ovim postupkom može riješiti bradavica kod kuće: U kuhinji ćete pronaći sve što vam treba kod kuće. UŠTEDJET ĆETE I NOVAC I BOL

Bradavice, čest kožni problem, općenito ne predstavljaju nikakvu opasnost po zdravlje. Imate mogućnost strpljivo čekati njihov prirodni nestanak ili pomoći u njihovom rješavanju kućnim lijekovima.

Na koži se mogu pojaviti male virusne izrasline poznate kao bradavice. Iako su općenito bezopasni, mnogim pojedincima smetaju zbog estetskih razloga. Osim toga, veće bradavice mogu izazvati nelagodu. Dr. Deborah Weatherspoon savjetuje da su bradavice zarazne, što znači da se mogu širiti s osobe na osobu i po cijelom tijelu bliskim kontaktom. Srećom, postoje brojni domaći lijekovi za uklanjanje bradavica.

Dr. Weatherspoon nudi neke bitne smjernice za one koji žele nastaviti s kućnim liječenjem bradavica. Dok bradavice mogu prirodno nestati tijekom vremena, njihova prisutnost može smetati i vizualno i taktilno. Ako želite brže rješenje, pokušaj kućnih lijekova je opcija, ali ključno je upoznati se s nekoliko temeljnih pravila prije nego što počnete.

Kada se bavite tretmanom koji uključuje korištenje turpije ili kamena plovućca, ključno je suzdržati se od korištenja ovih alata na drugim dijelovima tijela ili dopuštanja drugima da to čine. Osobe s dijabetesom trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom, osobito kada se radi o bradavicama na nogama.
Ne preporučuje se pokušavati ukloniti bradavice koje se nalaze na osjetljivim dijelovima tijela, poput lica, usta, nosnica ili genitalija. Umjesto toga, odlučite se za korištenje vrhunskog eteričnog ulja.
Ulje čajevca ima piling i antimikrobna svojstva. Prema studiji koju su proveli irski znanstvenici, lokalna primjena ovog ulja na bradavice rezultirala je primjetnim smanjenjem njihove pojave u samo 12 dana kod mlađih pacijenata. Vrijedno je, međutim, napomenuti da su potrebna daljnja sveobuhvatna istraživanja kako bi se ova tvrdnja potvrdila kao utvrđena znanstvena istina.

Razmislite o tome da probate jabučni ocat. Ovaj ocat je stekao značajnu popularnost zbog svog potencijala za rješavanje raznih zdravstvenih problema, kao što su bradavice, kao što je primijetila dr. Debra Sullivan. Metoda uključuje natopljenu vatu jabučnim octom i nježno nanošenje na zahvaćeno područje prije spavanja. Pričvrstite vatu gazom i ostavite preko noći. Međutim, važno je napomenuti da jabučni ocat može biti previše kiseo za neke pojedince, pa bi moglo biti korisno razrijediti ga vodom prije upotrebe.

Vjerovali ili ne, ljepljiva traka može se koristiti za više od pukog popravljanja stvari. Iznenađujuće, može se koristiti i kao tretman za bradavice, prema Healthlineu. Dosljednim nanošenjem ljepljive trake na bradavice, one zapravo mogu brže nestati. Iako točan mehanizam iza ove metode ostaje nepoznat medicinskim stručnjacima, čini se da ljepljiva traka olakšava neku vrstu procesa pilinga. Dakle, ne podcjenjujte snagu ljepljive trake!

Osim toga, pruža zaštitu od dodatnog trenja i raspršivanja. Unatoč nedostatku uvjerljivih dokaza, dermatolozi podržavaju ovu metodu kao uspješan kućni lijek za uklanjanje bradavica, prenosi Healthline. Ako želite dodatne informacije, prethodno smo obradili alternativne kućne tretmane za uklanjanje bradavica na ZdravéStravování.