Imate ih možda u svom dvorištu a koštaju pravo bogatstvo! Kilogram ovog blaga košta 8 hiljada eura! (FOTO)

U današnjem članku smo odlučili da sa vama podijelimo jednu priču koja se brzo proširila u cijeloj Srbiji i mnogi kada su ovo vidjeli ostali su jako iznenađeni. I sami znate kako su gljive jedne ode najskupljih namirnica u cijelom svijetu. Tako dok imamo one jeftine postoje i bogate koje koštaju kao pravo bogatstvo.

Međutim zasigurno najskuplja vrsta gljiva su tartufi. Međutim dok sa jedne strane postoje crni sa druge su bijeli tartufi koji koštaju između 5 i 8 hiljada eura. Ono što je zanimljivo da jako mali broj ljudi u Srbiji zna za njih te bi bilo dobro da provjerite da li ih imate u svom dvorištu.

13.10.2013., Livade – U samom srcu Motovunske sume, jednom od najznacajnijih podrucja za sakupljanje bijelog tartufa u Istri, svake se godine odrzavaju Dani Zigante tartufa. Maratonska manifestacija proteze se na cak sedam jesenskih vikenda (od prvog vikenda u mjesecu listopadu pa sve do sredine mjeseca studenog). Ovog vikenda u gostima je bio i poznati hrvatski pjevac Petar Graso, a vrhunske delicije u restoranu Zigante spremao je virtuozni kuhar Damir Modrusan. Bijeli tartuf. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Možda ste vi baš taj sretnik kome u dvorištu rastu tartufi te samim time možete da zaradite velike količine novca na osnovu njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *