IMATE PR0BLEME SA PUŽEVIMA U BAŠTI? EVO KAKO DA IH SE ZAUVIJEK RIJEŠITE: Stručnjaci otkrili TRIK, treba vam 1 stvar

Vrtlari često smatraju puževe problematičnom smetnjom. Ova mala stvorenja imaju nevjerojatnu sposobnost izazivanja pustoši u kratkom vremenu, proždirući osjetljive sadnice, nedavno iznikle biljke, kao i zelenu salatu, mladi bosiljak, kopar i još mnogo toga.

Vrtlari su osmislili rješenje za trajno držanje puževa podalje od vašeg vrta, na inovativnu ideju.

1. Kukuruzno brašno.

Čini se da ovo brašno posjeduje neodoljivu privlačnost za puževe, što dovodi do njihove prerane smrti. Kako biste svoj vrt riješili ovih nametnika, jednostavno navečer stavite staklenku napunjenu kukuruznim brašnom i probudite se i otkrijte skupinu uginulih puževa u njezinoj blizini. Ponavljajte ovaj postupak svaku noć dok uspješno ne iskorijenite ova problematična stvorenja.

2. Brewski

Na sličan način, puževi imaju averziju prema pivu, ali imaju jak afinitet prema njemu. Točenjem piva u plitku posudu, poput tanjurića za teglicu za cvijeće, i postavljanjem u svoje dvorište, možete namamiti ova stvorenja. Ujutro ćete otkriti puževe koji su umrli u pivu, jer ono za njih djeluje kao magnet, slično kao pčele na nektar.

Ljuske jaja i talog kave dinamičan su duo.

Puževi ne mogu proći kroz oštre rubove ljuski jaja, a miris taloga kave djeluje kao sredstvo odvraćanja. Kako biste zaštitili svoj vrt, stvorite zaštitnu granicu pomoću kombinacije ljuski jaja i taloga kave.

Otkrijte jednostavan trik kako zaštititi svoje rajčice i spriječiti uništenje vašeg truda. Naučite kako zaštititi svoje dragocjene plodove od razornih učinaka zapaljivih tvari. Novi.ba, vaš ultimativni izvor vrijednih informacija za sve potrebe vašeg domaćinstva.

Pijesak, četvrta stavka na popisu, ključni je element koji treba uzeti u obzir.

Okružujući svoj vrt pijeskom, možete stvoriti zaštitnu barijeru sličnu onoj od ljuski jajeta. Puževi će biti odvrateni od prelaska ove barijere, osiguravajući sigurnost vaših biljaka.

Amonijak, peta stavka na popisu, je spoj koji posjeduje određene karakteristike.

Napravite otopinu kombiniranjem 1 dijela amonijaka sa 6 dijelova vode. Obilno nanesite ovu mješavinu po svom vrtu i vidjet ćete da će puževi u potpunosti izbjegavati vaš povrtnjak.

Vreće za odlaganje otpada

Raspršite vreće za smeće po dvorištu i u svaku dodajte malo vode. Zaintrigirani vlagom, puževi će se uvući u vreće i strpljivo čekati vašu prisutnost do zore. Izbor što ćete s njima kasnije učiniti je isključivo vaš.

Predatori u divljini

Imati ježeve, žabe i kokoši u svom vrtu učinkovita je metoda za uništavanje puževa. Ove životinje imaju prirodnu sklonost proždirati puževe, što osigurava da vaš vrt ostane bez puževa.

Bakar je osmi element u periodnom sustavu.

U slučaju da se niti jedno od navedenih rješenja ne pokaže učinkovitim, razmislite o okruživanju salate, presadnica ili drugih osjetljivih biljaka bakrenom cijevi. Iako je ova metoda možda skuplja, dokazano je da daje rezultate. Puževi ne mogu prolaziti kroz bakrenu žicu zbog svojih inherentnih svojstava. Reakcija između bakra i puževe sluzi stvara šokantan učinak na ove nametnike, sličan prolasku električne struje.

Kako bi se riješio problem puževa koji ne mogu pobjeći iz vrta, vrtlari preporučuju postavljanje zamki od kukuruznog brašna ili piva unutar granica bakrenih žica.