JA SAM ONA GLUPAČA KOJA SE PORODILA SA 40 I KUSUR GODINA: Mislila sam da se ovo meni ne može desiti, evo kao sam prošla

U svojim kasnim 40-ima, žena se našla kako radi nešto što nikada nije mislila da će: rađanje, ispovijest koja otkriva neočekivani put kojim je krenuo njezin život.

U dobi od 35 godina zatekla sam se kako ulazim u svoj drugi brak. Sa 17-godišnjim sinom iz prethodne zajednice, pomisao na još jedno dijete mi nije ni pala na pamet. Bio sam potpuno predan prihvaćanju sadašnjeg trenutka, odlučan iskoristiti život na najbolji mogući način. Koncerti, muzeji, kazališta – sve sam to želio doživjeti. Noćni izlasci s mužem, ukradeni poljupci na ulici – to su bile stvari za kojima sam žudjela, stvari kojima se nisam mogla u potpunosti prepustiti kad sam postala roditelj u dobi od 18 godina.

Međutim, on je odbio odustati – moj novopečeni suprug imao je jaku želju imati vlastito dijete. Unatoč mojim pokušajima da ga razuvjerim ističući izazove roditeljstva, kao što su neprospavane noći i fizički napor od ljuljanja, ostao je odlučan.

Zbog njegove silne čežnje, na kraju sam pristala. Priznala sam: “Dobro, pokušat ću zatrudnjeti”, iako sam duboko u sebi sumnjala u tu mogućnost zbog svojih 40 godina. Fokus mi se pomaknuo prema nadolazećem početku menopauze.

Međutim, čini se da moje fizičko stanje nije bilo spremno podleći učincima starenja, budući da sam neočekivano zatrudnjela u iznimno kratkom vremenskom razdoblju.

Trudnoća je protekla besprijekorno, potaknuvši duboko divljenje prema sebi i tjelesnosti. I moj muž je bio u stanju čistog blaženstva. Oni iz naše blizine zasuli su nas pljeskom, slaveći nas kao heroje što smo se upustili u tako izvanredan pothvat.

Ne sluteći veličinu naših postupaka, rodila sam sina koji je sada navršio godinu dana i težak je nevjerojatnih 14 kilograma. Svaki put kad ga ugledam, srce mi se ispuni neopisivom radošću i obuzima me nevjerica dok se podsjećam: “Ovo nevjerojatno biće moje je vlastito dijete!

Za one koji imaju oko 36 godina, želio bih ponuditi svoj pogled na prednosti rađanja djeteta u dobi od 40 godina.

U dobi od 40 godina čovjek postaje otporan na dobronamjerne savjete, zavist i mišljenja drugih, kao i sve druge vanjske utjecaje. Uzgaja se duboki osjećaj za zen, što rezultira novootkrivenim osjećajem osnaženosti sličnim osjećaju supermame.

Kako me ne bi zamijenili s bakom mog djeteta, sad kad imam bebu u 40-ima, osjećam se prisiljenom što češće ići kod frizera, priuštiti si manikuru i elegantno se odijevati. Čini se da rođenje djeteta zahtijeva održavanje mladolikog izgleda.

3. S radošću i empatijom, stariji brat/sestra preuzima odgovornost brige za svog mlađeg kolegu. Kad god planiram otići na koncert ili u kino, obratim se svom sinu koji mi dragovoljno nudi pomoć u čuvanju mlađeg brata i sestre.

4. Strah od debljanja me ne muči. Shvatio sam da je težina faktor koji varira. Ako se dogodi da se udebljam, uvjeren sam da ću moći skinuti te kilograme u dogledno vrijeme.

Vidljiva je promjena u načinu na koji me liječnici doživljavaju. Kad sam s 18 godina postala majka, nisam mogla a da se ne osjećam osuđivano i prezirno. Međutim, sada me tretiraju s dostojanstvom i poštovanjem koje zaslužujem.

6. S vašim bogatim iskustvom, druge majke u parku drže se svake vaše riječi, očarane vašom mudrošću kao iskusna keva.

7. Moja novootkrivena zahvalnost za moje tijelo eksponencijalno je porasla. Sada sam u potpunosti svjestan njegovih mogućnosti.

Prisutnost djeteta služi kao izvanredno sredstvo odvraćanja od Alzheimerove bolesti, jer eliminira svaki osjećaj opuštenosti i održava moždane krugove uključenima nevjerojatno brzim tempom.

Više se ne žrtvujem nepotrebno; kad god mi se ponudi pomoć, u potpunosti iskoristim priliku.

Dobro sam svjestan što treba biti prvo. Kad se posvetim brizi za bebu, fokus mi je isključivo na toj odgovornosti. Kao rezultat toga, ne mogu naći vremena za pospremanje kuće, pripremu složenih obroka ili domaćin okupljanja.

Možete li podijeliti svoja osobna iskustva s trudnoćom tijekom četrdesetih?