Jači i od sode bikarbone: Ubija sve bolove za 2 minuta, može da izliječi cijelo tijelo! (RECEPT)

Kada dođe vrijeme lijepog vremena, veći dio dana provodimo na otvorenom. Tada je važno obratiti pažnju na hidrataciju i zaštitu od sunca kako bismo očuvali zdravlje našeg tijela.

Ljeto donosi sa sobom česte probleme poput bolova u mišićima i zglobovima zbog povećane tjelesne aktivnosti, te suhoće kože uzrokovane znojenjem i izloženosti UV zrakama.

Jedno od najefikasnijih rješenja za ove probleme je domaći losion od magnezijuma. Magnezijum, esencijalni mineral potreban svakoj stanici u tijelu, igra ključnu ulogu u preko 300 biokemijskih procesa.

Evo nekoliko važnih funkcija magnezijuma u tijelu:

  • – Jačanje zdravlja kostiju
  • – Regulacija energetskih nivoa
  • – Pomoć u apsorpciji vitamina D iz sunčeve svjetlosti
  • – Podrška procesu zacjeljivanja rana
  • – Smanjenje upala
  • – Poticanje cirkulacije
  • – Smanjenje rizika od dijabetesa

Unatoč njegovoj važnosti, mnogi ljudi ne unose dovoljno magnezijuma zbog loše prehrane. Kako biste izbjegli ozbiljne posljedice nedostatka ovog minerala, važno je osigurati adekvatan unos.

Jedan od načina je upotreba losiona od magnezijuma na koži. Ova metoda omogućava unos preporučene dnevne doze (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za pripremu vam trebaju samo kipuća voda i magnezijum hlorid.

Dr. Norman Šeli, stručnjak za holističku medicinu, proveo je istraživanje koje je pokazalo da svakodnevna primjena domaćeg losiona od magnezijum hlorida na kožu tijekom četiri tjedna dovodi do povećanja razine magnezijuma u tijelu kod 75% ispitanika.

Recept za domaći losion od magnezijuma (ulje):

Sastojci:

3 žlice kipuće vode, pola šalice magnezijum hlorida

Priprema i upotreba:

Jednostavno pomiješajte vodu s ovim prahom i nanesite na kožu! Losion može pomoći u ublažavanju bolova u kostima i mišićima – samo ga nanesite na bolno mjesto i pričekajte 2-3 minute. Rezultati će vas oduševiti!

Istu smjesu možete koristiti i za redovitu njegu kože tijela, umjesto standardnih krema s kemikalijama, dodajući u nju i šea maslac.