Jedna od najljepših Čolinih balada je nstala nakon OVE istinite, ali i tragične priče – Naježiti ćete se dok budete čitali!

Danas postoji mnogo pjesama koje govore o raznim temama, ali svi znamo da neke od najvećih pjesama i hitova mogu nositi tragičnu ili smiješnu priču koja mijenja način na koji razmišljamo o pjesmama koje smo oduvijek voljeli.

Sigurni smo da ih možete nabrojati čak i sada, jer su neki potvrdili da su stvarni od strane showrunnera, dok su druge samo nagađanja s kojima se fanovi poigravaju već duže vrijeme.

U fokusu današnjeg članka, kao što i sam naslov implicira, je Zdravko Čolić. Poznavali su i voljeli cijelu Jugoslaviju, a on je i danas aktivan na koncertima i studijima kao i u mladosti.

Čini se da njegov umjetnički i izvođački duh nikada ne prestaje, a svaki njegov album je postigao barem jednu uspješnicu koja je dugo bila uticajna, nažalost, mnogim starijim izvođačima to nije uspjelo.

Ima obiman repertoar pjesama, ali jedna se izdvaja sama po sebi, sa okruženjem koje većini ostaje relativno nepoznato.

U popularnoj muzici nekada je bilo uobičajeno da svaka pesma ima priču, iako je ta tradicija oslabljena u doba komercijalizovane muzike, gde pesmama nedostaje istorija i ne uspevaju da pridobiju slušaoce ni nakon dve decenije.

“Sleeps” ostaje značajan izuzetak, jer je to veličanstvena i lijepo izrađena balada. Inspirisana istinitom pričom mlade žene, Milice Kostić, koja je tragično skočila sa jedanaestog sprata Rubinove kule u Kruševcu kako bi sačuvala nevinost.

Ova radnja je za posljedicu imala teške tjelesne povrede i na kraju njenu preranu smrt. Jorah je pjesmom ovekovečio tragično preminulu devojku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *